Igokea u "Boriku" igra Evroligu?

Nacionalni sport - Utorak 19.03.2013 - 09:39

Prvak ABA lige mogao bi utakmice u najelitnijem evropskom takmičenju sledeće sezone da igra u hali u Banjaluci, koja će biti renovirana i spremna da zadovolji visoke kriterijume Evrolige.

Igokea je osvajanjem prvog mesta u regularnom delu ABA lige stekla pravo da igra Evroligu. Ipak, da bi naredne sezone bila deo najelitnijeg košarkaškog takmičenja u Evropi, moraće da ispuni i infrastrukturne uslove.

Dvorana u Laktašima, u kojoj Igokea igra, ne zadovoljava potrebne standarde, a budući da su predstavnici slovenačke kompanije "Elan" potvrdili da nije moguće preurediti je tako da ima propisanih 5.000 sedećih mesta, klub će morati da pronađe novu halu u kojoj će biti domaćin.

Sudeći po najavama iz Banjaluke, Igokea neće morati daleko da putuje. Naime, već je započela rekostrukcija Sportskog centra "Borik" u Banjaluci i nakon planiranih radova ta dvorana ispuniće stroge uslove koje postavlja Evroliga.

"Dvorana će biti spremna za organizaciju Svetskog rukometnog prvenstva za juniore, koje će se održati od 14. do 28. jula. Kada se prošire tribine u Boriku, u njoj će moći da se igraju i utakmice Evrolige. Radovi su započeli i ubeđen sam da će svi biti završeno u predviđenom roku", saopštio je Manojla Zrnić, direktor Sportskog centra Borik.

On je naveo da su iznad tribina i terena postavljeni kanali za klimatizaciju i ventilaciju i da je počelo razbijanje i postavljanje staklenih prizmi na zapadnoj strani dvorane.

Zrnić je rekao i da će od postojećih osam svlačionica, biti napravljene četiri velike, koje će zadovoljiti najviše standarde.

Dragan Bajić, trener Igokee gostujući na SOS kanalu, najavio je da će se Milorad Dodik, predsednik Republike Srpske, uskoro sastati sa prvim čovekom Evrolige, Đordijem Bertomeuom. Za očekivati je da će posle tog sastanka biti poznato da li će Igokea rivale u Evroligi u sezoni 2013/2014. ugostiti u "Boriku".
 

Mondo

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: