Ilić: Strpljenje; Milijaš: Detalj

Nacionalni sport - Petak 25.04.2014 - 14:07

Kapiteni Partizana i Crvene zvezde, Saša Ilić i Nenad Milijaš, uzdaju se u dobru formu i potivnu atmosferu u svojim ekipama pred 146. "večiti" derbi.

Starsport Starsport

Partizan u subotu od 19 časova dočekuje Crvenu zvezdu, koja pet kola pre kraja sezone ima šest bodova prednosti.

U prvom delu sezone Zvezda je slavila na "Marakani" autogolom Milana Obradovića, Partizan je bio prvi do proleća, ali su crveno-beli serijom od 15 pobeda, uz tri kiksa rivala stekli dve pobede prednosti.

Kapiten Partizana Saša Ilić neće imati priliku da odigra i ovaj derbi, jer će morati da ga propusti zbog žutih kartona.

- Prvi put smo posle pet, šest godina drugi i moramo da jurimo da pobedimo. Daćemo sve od sebe da borbu za titulom učinimo neizvesnom. Derbi je specifična utakmica, nebitno je stanje na tabeli, forma. Treba da budemo strpljivi, da se ne obaziremo na ambijent i hladne glave izadjemo na teren - rekao je Ilić.

Trener Partizana Marko Nikolić smatra da je Partizan jedini tim koji može da okonča seriju Zvezde od 15 pobeda, zbog koje je rekao da je to najbolji tim u Evropi.

Kapiten Zvezde Nenad Milijaš rekao je da će "večiti" derbi odlučiti "neki detalj" i da bi voleo da to reši Darko Lazović.

- Derbi je najteža i najlepša utakmica, imamo prvu meč loptu i daćemo maksimum da pobedimo. U dobroj smo formi, nemamo razlog da ne mislimo pozitivno, za sada nam dobro ide, koračamo ka cilju - rekao je Milijaš.

Trener Zvezde Slaviša Stojanović se ne plaši opuštanja svojih igrača zbog bodovne prednosti, a kao ključ meča ističe psihološku stabilnost i organizaciju igre.

Prvi put posle šest godina Zvezda u derbi ulazi kao bolje plasirani tim, a u dosadašnjih 145 duela bilanst je 60-43-42 u korist crveno-belih.

"Večiti" derbi, 146. po redu između Partizana i Crvene zvezde na programu je u subotu od 19:00 na stadionu "Partizan" u Humskoj 1,u okviru 26. kola Jelen Superlige Srbije.

Pravdu će deliti naš najbolji sudija Milorad Mažić.
 

B92, OK RADIO

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: