JSL: Partizan i Zvezda na distanci

Nacionalni sport - Nedelja 08.03.2015 - 08:44

Lider Jelen Superlige Partizan i šampion Crvena zvezda zabeležili su pobede u 18. kolu nacionalnog šampionata i tako se učvrstili na vrhu tabele.

PARTIZAN.RS PARTIZAN.RS

Crno-beli su, posle dva vezana remija na startu prolećnog dela lige, savladali Donji Srem u Novom Sadu 2:1 (1:0), a junak trijumfa bio je Nemanja Kojić sa dva pogotka.

S druge strane, crveno-beli su, u rođendanskom duelu, na stadionu Rajko Mitić u derbiju kola porazili Vojvodinu, pogocima novajlije Džošue Parkera i mlađanog Luke Jovića – 3:0 (2:0)

Trećeplasirani Čukarički je posle dve vezane pobede remizirao na Banovom Brdu protiv Borca, pa sada ima dva boda više od četvrtoplasirane Vojvodine, a četiri manje od Zvezde, odnosno osam od Partizana.

U prvom meču u prolećnom delu šampionata na svom stadionu Zvezda je proslavila svoj 70. rođendan na najbolji mogući način, dok su Novosađani izgubili u nedelji u kojoj njihov klub slavi 101. godišnjicu od osnivanja kluba.

Zanimljivo je bilo i na konferenciji posle utakmice, pošto je njoj prisustvovao i jedan novinar iz Mongolije, koji je zamolio Lalatovića da pozdravi navijače crveno-belih iz te azijske zemlje.

Trener Crvene zvezde istakao je da je ponašanje Džošue Parkera kod prvog gola Zvezde nedopustivo i da ne sme da se ponovi, ali da ne zamera napadaču svoje ekipe.

- Sale (Aleksandar Katai) je sve prošao, a Parker utrčao umesto da ga pusti. To ne sme da se dešava, treba imati osećaj za saigrača, koji je sve uradio. Ali, to je fudbal, želeo je gol i ne zameram mu, ali to više ne sme da mu se dešava - istakao je trener Lalatović.

Pomoćni trener Partizana Zvonko Varga rekao je da je njegov tim ispunio cilj pobedom nad Donjim Sremom u Novom Sadu, uprkos problemima u drugom poluvremena.

- Pobeda je najvažnija. Zato smo i došli, i to smo i ostvarili. Prvo poluvreme smo zaista dobro odigrali, dominirali smo, a njima nismo dozvolili ništa na sredini terena osim jedne polušanse - rekao je Varga.

Trener Čukaričkog Vladan Milojević izjavio je da nije nezadovoljan nerešenim rezultatom s Borcem u Superligi Srbije.

B92, OK RADIO

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: