KE: "Tim snova" na prvom testu za ostvarenje sna

Nacionalni sport - Sreda 20.03.2013 - 12:28

Vaterpolisti Radničkog imaju veliku priliku da se domognu prvog trofeja u klupskoj istoriji, i to na evropskoj sceni. Kragujevčani će u Firenci protiv Florencije odigrati prvu utakmicu finala Kupa Evrope, a kapiten Vanja Udovičić najavio je pohod na pobedu.

- Mislim da će se sve rešiti u drugoj, ali je i prva utakmica veoma bitna. Velika je čast biti finalista jednog evropskog takmičenja i svakako će biti još veća čast ukoliko ga osvojimo. Dodelili su nam ulogu favorita i to nosi neku vrstu pozitivnog pritiska koji mi nosimo na pravi način. Velika je stvar što jedan klub van Beograda učestvuje u finalu jednog ovakvog takmičenja - rekao je Udovičić uz poseban osvrt na uslove u kojima će se igrati.

- Bazen u Firenci je specifičan jer je visoka temepratura vode i vazduha. Plafon je izuzetno nizak i to nam stvara osećaj klaustrofobije. Izuzetno atipična hala koja je bazirana za rekreativno bavljenje sportom - objasnio je kapiten "tima snova" iz Kragujevca.

Utakmica u Italiji počeće večeras u 20 časova, a revanš je zakazan za 16. april u Kragujevcu. Inače, za Udovičića i ostatak ekipe i posle duela sa Florencijom neće biti mnogo prilike za odmor. Već za vikend ih očekuje derbi meč Prve A lige sa Crvenom zvezdom. Oba tima imaju po 39 bodova, s tim da je na liderskoj poziciji Radnički.
 

sportal.rs

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: