Kolašinac slavio evropsku titulu sa zastavom Sandžaka

Nacionalni sport - Ponedeljak 04.03.2013 - 09:35

Osvojenu titulu evropskog prvaka, atletičar proslavio sa Bosancem Alićem uz zastave Srbije, Sandžaka i BiH.

Veliki uspeh srpskog atletičara Asmira Kolašinca koji je na dvoranskom EP Geteborgu osvojio zlatnu medalju u bacanju kugle polako ostaje u senci skanadala koji je pomenuti atletičar režirao na dodeli medalja. Dok je Srbija slavila njegov uspeh, a od medija preko političara i državnog vrha pljuštale pohvale i čestitke na Asmirov račun, on je titulu proslavljao sa srpskom trobojkom na ramenima, ali i zastavom Sandžaka oko pasa, prenose Novosti. Zajedno sa bosanskim bacačem kugle Hamzom Alićem.

Ovim potezom, Kolašinac je ničim izazvan stavio prst u oko ljudima u njegovoj domovini i izazvao skandal političkih razmera. Ovo nije prvi incident ovakve vrste koji je Srbiji priredio Asmir Kolašinac jer je i na Olimpijskim Igrama pričao da mu smeta što se u himni "Bože pravde" ne spominje nijedan narod osim srpskog.

On je zastavu Sandžaka dobio od bliskih ljudi iz okruženja i sa njom pozirao fotoreporetrima svetskih agencija. Zastava Sandžaka odnosno Raške oblasti se ne može smatrati nacionalnim simbolom i zato je ovaj gest Kolašinca poptuno neopravdan. Iz Atletskog Saveza Srbije, pokušavaju da gurnu stvari pod tepih i sakriju se iza ostvarenog rezultata.
Ne bih dovodio u pitanje njegov patriotizam, zašto svaki put uspeh mora da se politizuje? Ne volim da govorim o tome. Pustimo Asmira da uživa u onome što je ostvario, ne treba sad tu zastavu stavljati pod lupu. Ovo je sjajan dan za srpsku atletiku i svi zajedno treba da slavimo“, istakao je za „Novosti“ predsednik ASS Veselin Jevrosimović.

Bez obzira što je Kolašinac iz Sjenice i što obeležja Sandžaka za tamošnju populaciju imaju vrednost, njihovo promovisanje na velikim takmičenjima kakvo je Evropsko prvenstvo definitivno nemaju mesta, jer se pomenuti atletičar takmiči pod imenom Srbije.

Gen-sek Olimpijskog komiteta Srbije Đorđe Višacki je tokom dana iz medija saznao za detalj koji je donekle bacio senku na veliki rezultat i slavlje Asmira Kolašinca u Geteborgu.
Pre svega želim da pošaljem iskrenu čestitku Kolašincu i njegovom stručnom štabu na fantastičnom rezultatu i zlatnoj medalji u Geteborgu. Kada se Asmir bude vratio sa Prvenstva Evrope, razgovaraćemo sa njim i s ljudima koji su bili u zvaničnoj delegaciji, kako bismo precizno i do detalja znali o čemu se zapravo radilo pre ceremonije dodele medalja. U pitanju su vrlo osetljive stvari, tako da nema potrebe da bilo šta komentarišemo pre nego što saznamo sve detalje“, rekao je Višacki za Novosti.
 

Mozzart sport

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: