Kup: Vojvodina prvi finalista

Nacionalni sport - Sreda 17.04.2013 - 20:51

Fudbaleri Vojvodine plasirali su se u svoje šesto finale nacionalnog Kupa, jer su u revanš susretu polufinala remizirali sa OFK Beogradom 1:1.

Kup: Vojvodina prvi finalista Kup: Vojvodina prvi finalista

Posle pobede u Novom Sadu od 1:0, Vojvodini je remi na Karaburmi omogućio šansu da osvoje prvi trofej u najmasovnijem domaćem klupskom takmičenju.

U drugom polufinalu, koje je na programu u 20 časova, Jagodina nasvom terenu juri prednost Javora od 1:0.

Utakmica se igrala u vrlo dobroj atmosferi, uz veliki broj navijača oba kluba.

Prvo poluvreme obilovalo je šansama na obe strane, ali rezultat se nije menjao. Najbolju šansu u prvom delu propustio je fudbaler Vojvodine Aleksandar katai kada je izbio sam ispred golamana OFK Beograda, ali šutirao pored gola.

Drugi deo doneo je još otvoreniju igru, jer beogradski tim nije imao više šta da čeka. Takav pristup veoma brzo se isplatio. Ivica Jovanović primio je loptu blizu gol-aut linije, prošao pored trojice fudbalera Vojvodine, snažno šutirao ali pogodio samo prečku, da bi na odbijenu loptu natrčao Miloš Mijić i doveo OFK u vođstvo, igrao se 54. minut.

Ipak, vođstvo "romantičara" nije dugo trajalo, jer je Vojvodina već posle sedam minuta stigla do izjednačenja i ispostaviće se konačnog rezultata. Korner je uzveo Vranješ, Trajković sa prve stative petom prebacio loptu na drugu, gde ju je sačekao Radoja i prosledio u nebranjenu mrežu.

Tok meča:
Drugo poluvreme

Početak drugog dela obeležili su navijači Vojvodine koreografijom.

Posle nekoliko minuta bez prilika, OFK je poveo. Ivica Jovanović je primio loptu u mrtvom uglu, ali se oslobodio trojice rivala i poslao opasn šut. Supiće je loptu odbio do prečke, a kod odbitka okliznuo se Petkpović, pa je Miloš Mijić rutinski plasirao loptu u mrežu.

Nakon kornera, Vranješ je ubacio loptu u kazneni prostor, Trajković je petom prebacio na drugu stativu, tamo je bio Radoja, koji je loptu prosledio u nebranjenu mrežu.

Tempo je popustio, pošto Beograđanima sada trebaju dva gola, a Vojvodina je preuzela potpunu kontrolu.

Vranješ je opasno šutirao u 76. minutu i iznudio korner.

Prvu ozbiljnu priliku da vrati prednost domaćinu imao je Nikolić, ali je Supić uhvatio živu loptu.

Vuližević je u 81. minutu odigrao kapitenski - presekao je jednu opasnu loptu i izneo je do centra.

U 85. minutu Jovanović je imao sjajnu priliku za 2:1, ali je Supić intervenisao i izbacio loptu u korner.
Prvo poluvreme

Domaćin je krenuo otvorenije, i imao dva pokušaja u uvodnih deset minuta.

Jovanović je biio još bliži u 12. minutu, a dva minuta kasnije uzbuđenje na drugoj strani, gde Gašić ruši Umarua pre nego što će izaći pred golmana i dobija žuti karton.

Iz slobodnog udarca koji je usledio Vojvodina je propustila sjajnu priliku, jer je Katai nedovoljno brzo reagovao. Veseljko Trivunović je u 16. minutu poslao loptu za Gašića, koji pogađa prečku.

Katai u 22. minutu propušta fantastičnu priliku, jer je iz odlične situacije šutirao pored gola, posle akcije Umarua.

Na polovini poluvremena bakljada na jugu, gde su navijači OFK Beograda, dok je na severnoj tribini, punoj navijača Vojvodine, standardno bučno.

U nadoknadi prvog dela susreta, Enver Alivodić je oprobao udarac sa dvadesetak metara. ali je lopta prošla neposredno pored stative, tako da se na odmor otišlo rezultatom 0:0.

B92

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: