Laktaši spremni za najveću pozornicu

Nacionalni sport - Četvrtak 07.03.2013 - 18:06

Ni saopštenje Evrolige o učešću timova iz ABA lige u elitnom takmičenju u sezoni 2013/2014 nije u potpunosti razrešilo dilemu ko će sa Jadrana iduće sezone moći da se plasira u Evropu.

Evroliga je jasno stavila do znanja da će naredne sezone moći da se takmiče timovi koji su isunili kriterijume za B licencu (kapacitet dvorane 5. 000 gledalaca, dva hotela u gradu sa četiri zvezdice, aerodrom udaljen do 100 lilometara od dvorane) na startu ove takmičarske kampanje, što automatski isključuje iz konkurencije Igokeu, Radnički iz Kragujevca ili Budućnost. Međutim, izjava predsednika ABA lige Radovana Lorbeka o mogućnosti promene grada i dvorane kvalifikovanih timova kosi se se tumačenjem iz Barselone.

Kao primer da čelnici regionalnog takmičenja tumače  pravilnike  svako na svoj način može da posluži i izjava direktora ABA lige Josipa Bilića.

- Nisam se čuo sa Lorbekom, a sigurno je da će se u elitno takmičenje plasirati timovi koji propisuju uslove koje je Evroliga objavila na sajtu - istakao je Bilić za SPORTAL.RS.

Da li to znači da Igokea  neće moći da igra u Evroligi, ukoliko ostane na prvoj poziciji na kraju regularnog dela sezone?

- Ko kaže? To nije tačno. Ako Igokea ispuni uslove i rekonstruiše dvoranu do žreba za narednu sezone moći će da igra. Njihova dvorana sada prima oko 4.000 gledalaca, nije nemoguće da se kapacitet dvorane uskoro proširi i da stane 6.000 ljudi.

Tako je u teoriji, ali je u praksi teško izvodljivo za tako kratko vreme?

- Igokea može da napravi poseban dogovor sa Evroligom. Tako je Zagreb svoje mečeve u elitnom takmičenju igrao u "Areni", dok je Cedevita bila domaćin u "Košarkaškom centru Dražen Petrović". To isto važi i za ostale klubove, kao što su Radnički i Budućnost.

Međutim, nije pošteno da ja tumačim kakvi dogovori sa Evroligom bi mogli da budu postignuti.

Kada će biti doneta odluka o domaćinu fajnal-fora?

- Nadam se sledeće nedelje... Rado Lorbek treba da predloži domaćina, ne be bilo u redu da prejudiciram ko bi to mogao da bude - podvukao je Bilić.

Neizvesnost se, dakle, nastavlja.

sportal.rs

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: