Marković: Pred nama je osam dana pakla

Nacionalni sport - Sreda 27.03.2013 - 12:58

Vezista srpskog šampiona veruje u uspešan skor u naredna četiri meča. Saša: Ukoliko iz mečeva u Kuli, Užicu, sa Vojvodinom kod kuće i u Ivanjici izađemo neokrnjeni sve je gotovo.

Nacija verovatno želi da što pre zaboravi utakmice reprezentacije Srbije, ali navijači Partizana zato sa nestrpljenjem očekuju nastavak takmičenja u Superligi, gde njihovi ljubimci dele lekcije od početka sezone i vode glavnu reč.

Nedelju i po dana ekipa je radila u okrnjem sastavu, ali, već od srede počinje „operacija titula”, koja bi mogla da se okonča u naredne četiri utakmice, u kojima se vladajući šampion sastaje sa Hajdukom, Slobodom Point, Vojvodinom i Javorom...

- Mi, koji nismo imali reprezentativne obaveze smo sjajno trenirali u minulih nedelju i po dana, odigrali i kvalitetan, pravi takmičarski meč sa Radom, kako bismo ostali u ritmu i nastavak takmičenja u Superligi dočekujemo sasvim spremno. Istina, poraženi smo u tom testu sa „građevinarima”, ali neka navijači ne brinu, kada dođe borba za bodove u Kuli, ponovo ćemo biti na pravom nivou – kaže za “Sport” Saša Marković.

Naredna tri prvenstvena duela, od kojih su dva gostovanja, Partizan će igrati dan posle redovnih termina i sve će u mnogome nalikovati jesenjem tempu šampiona, kada su igrali utakmice na svaka tri dana.
Crno-beli će seriju započeti u nedelju protiv Hajduka iz Kule (15 časova), a već u četvrtak ih čeka putovanje u Užice, gde će ukrstiti koplja sa Slobodom Point. Za kraj sledi i najteža utakmica, derbi sa novosadskom Vojvodinom, koji izabranike Vladimira Vermezovića očekuje u nedelju.

Ekipu u naredna tri kola očekuju dva neugodna gostovanja i na kraju derbi sa Vojvodinom u Humskoj?

- Zbog toga je trener Vladimir Vermezović i rekao posle pobede nad OFK Beogradom da se u naredne tri ili četiri utakmice rešava pitanje šampiona. Očekuje nas teška serija i ritam poput jesenjeg, u kome su na svaka tri dana igrali utakmice i menjali rivale. Naravno, najbitnija nam je prva utakmica sa Hajdukom u Kuli i samo na nju smo trenutno fokusirani. Kada se završi, okrećemo se Slobodi, Vojvodini, ali ne zaboravljamo i gostovanje Javoru posle toga. U svakom slučaju, posle tih mečeva će naša i slika u srpskom fudbalu biti mnogo jasnija.

Da li ste verovali da će ekipa do prve pauze u takmičenju nanizati sve pobede, bez primljenog gola?

- Iskren da budem - jesam, jer smo sjajno odradili pripreme i već u fazi uigravanja, u Turskoj, videlo se da smo mnogo utegnutiji nego jesenas, da tim ima mnogo mogućnosti i prostora za napredovanje. Mnogo nam je značilo iskustvo u Evropi, sazreli smo preko noći i sve nedostatke iz tog perioda nadogradili radom. Otuda i rezultati, pobede, glad za uspesima, koja je donela sjajan početak proleća. Moramo tako da nastavimo, jer smo tek na pola puta, bez obzira na bodovnu prednost.

Promena sistema je uslovila da Partizan u prolećnom delu sezone igra sa jednim zadnjim veznim i to je uglavnom Milan Smiljanićem. Strpljivo čekate šansu?

- Konkurencija u Partizanu je takva da je nekada uspeh i kada ste među 18 igrača u protokolu za utakmicu. Imamo dva tima, na svakoj poziciji po dva ili tri kvalitetna fudbalera i ko god da dobije priliku nijanse su u pitanju. Što je najbitnije, konkurencija je zdrava, nema sujete, mi smo velika porodica, koja teži istom cilju. Zato smo tu gde jesmo - jasan je Saša Marković.

U KULI - 400 DINARA
Partizan će u 20. kolu Superlige odmeriti snage sa Hajdukom, a domaćini su juče odredili i cenu ulaznica za sve one koji žele da vide šampiona. Ulaznice za tribine koštaju 400 dinara i mogu se kupiti samo na blagajnama kulskog stadiona i to na dan utakmice, od 11 časova do prvog zvižduka arbitra.

Iz Kule su napomenuli da svi oni koji žele na meč sa Partizanom, bez obzira na pol i uzrast, moraju da plate ulaznicu.
 

Večernje novosti

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: