Na terenu "Maksimira" biće 330 miliona evra

Nacionalni sport - Sreda 20.03.2013 - 08:29

Odbrojavanje do utakmice između Hrvatske i Srbije u okviru kvalifikacija za Mundijal u Brazilu odavno je počelo, a u petak 22. marta na teren "Maksimira" istrčaće fudbaleri obe selekcije čija je ukupna vrednost oko 330 miliona evra.

Sabiranjem vrednosti igrača preko popularnog sajta Transfermarket stiglo se do zaključka da je hrvatski tim nešto vredniji. Izabranici Igora Štimca ukupno koštaju 182 miliona evra, dok je sastav Siniše Mihajlovića vredan 148,5 miliona.

Prelazeći po pozicijama, golmani su identične vrednosti, po šest miliona evra, odbrana Srbije je više nego duplo skuplja, dok su vezni red i napačka linija Hrvatske daleko iznad vrednosti srpskih fudbalera na tim pozicijama.

Kada su u pitanju najvredniji igrači, u domaćem sastavu najskuplji je član madridskog Reala Luka Modrić, čija je tržišna vrednost 35 miliona evra, dok golgeter minhenskog Bajerna Mario Mandžukić košta 19 miliona. Na trećem mestu je Darijo Srna iz ukrajinskog Šahtjora koji vredi 12 miliona evra.

Kada su srpski fudbaleri u pitanju, najveću vrednost imaju odbrambeni fudbaleri. Branislav Ivanović iz Čelsija 24 miliona evra, Neven Subotić iz Dortmunda vredi 18, dok član Mančester sitija Matija Nastasić trenutno košta 17 miliona evra.

Od ofanzivnih fudbalera ističu se vezni Dušan Tadić, čija je sadašnja tržišna vrednost 10 miliona, dok od napadača prednjači Filip Đuričić, član Herenvena, koji staje sedam miliona evra.
 

sportal.rs

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: