Niš dobio superligaša, da li će i Užice?

Nacionalni sport - Subota 16.03.2013 - 08:20

Poznata su četiri učesnika košarkaške Superlige iz Prve muške lige Srbije: Mega Vizura, Vojvodina, Metalac i Konstantin.

 

Spisak timova koji će uskoro startovati u Superligi za prvaka države i mesta u ABA ligi 2013/14 gotovo da je u potpunosti kompletiran.
 
Od ranije sigurnim ekipama Mega Vizure (Zemun, igraće u Kruševcu), Vojvodine (Novi Sad) i Metalca (Valjevo), u petak se pridružio niški Konstantin.
 
Tim koji trenira Boško Đokić u gostima je savladao OKK Beograd 76:66 i popravio skor na 15-10, čime je osigurao peto mesto, u najgorem slučaju.
 
Najbliža poslednjoj "karti" za Superligu je užička Sloboda, koja je kod kuće deklasirala slabu Jagodinu (116:74) i sa skorom 14-11 je za korak ispred Radničkog FMP (13-12) i Vršca (13-12).
 
Sloboda na kraju prvenstva gostuje BKK Radničkom i sa nova dva boda bi obezbedila proleće u društvu Partizana mt:s, Crvene zvezde Telekom, kragujevačkog Radničkog...
 
Njen eventualni kiks željno će čekati Radnički FMP, koji ima bolji skor u međusobnim susretima i plasirao bi se na višu poziciju ukoliko bi dva tima na kraju bila bodovno izjednačena, ili pak završila u "trouglu" sa Vrščanima.
 
Vršac više nema ni teoretske izglede da se nađe u eliti, čak i ako oba direktna konkurenta izgube u 26. kolu. Sastav Olivera Popovića lošiji je od Slobode u međusobnom bilansu i to za svega jedan poen!
 
"Panteri" su ostali u trci zahvaljujući pobedi nad Vršcem u dramatičnoj završnici - 82:80, pošto je beku gostiju, nekadašnjem članu Partizana, Aleksandru Mitroviću, izašao iz koša šut sa preko pola terena.
 
Vršac je u trećoj četvrtini vodio i sa 11 poena razlike...
 
Ekipi iz Železnika, naravno, neće biti lako da narednog vikenda u gostima savlada Konstantin, premda će Nišlije u taj meč ući bez rezultatskog imperativa.
 
"Pokušaćemo da dobijemo tu utakmicu, bez obzira na to da li ćemo se time kvalifikovati za Superligu. Sloboda je znatno bliža cilju od nas. Ona zna da joj je pobeda dovoljna da se nađe u prvih pet na tabeli, mi ne znamo", rekao je u petak uveče Miloš Pejić, trener Radničkog FMP.
 
Superliga će se igrati po sistemu iz prethodnih godina, svako sa svakim po dva puta, ukupno 14 kola. Nakon toga slede polufinale i finale plej-ofa.
 
Titula prvaka države ove sezone donosi samo prestiž, dok prve četiri pozicije vode u ABA ligu, pošto su Zvezda, Radnički i Partizan sjajnim rezultatima obezbedili dodatno mesto za 2013/14.
 
Upravo borba za četvrtu poziciju trebalo bi da Superligi da najveću draž. Metalac se već pojačao Dašićem i Vranešom, Vojvodina dovela Boltića iz BKK Radničkog, u Megu stiže Drča i tu sigurno nije kraj.
 
Mondo

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: