Novak na terenu oko 14h

Nacionalni sport - Sreda 17.04.2013 - 12:35

Najbolji teniser sveta Novak Đoković u sredu oko 14h igra sa Mihailom Južnim u drugom kolu turnira u Monte Karlu, uz direktni prenos na TV B92.

Duel Nadal - Matošević počinje u 12.45h, a posle toga Novak izlazi na teren.

Đoković i Južni do sada su igrali sedam puta, a srpski teniser vodi sa 4-3 u pobedama. Ipak, nisu se sastali od 2010. godine, a do sada nikada nisu igrali na šljaci. U poslednjem duelu, u Dubaiju 2010, Đoković je slavio sa 7:5, 5:7, 6:3.

Južni je trenutno 27. teniser na svetu, a u januaru 2008. godine bio je osmi teniser planete. Ima 30 godina u karijeri je osvojio osam titula, a ove sezone je u lošoj formi – upisao je samo šest pobeda, uz sedam poraza.

Đokovićevo učešće bilo je pod znakom pitanja zbog povrede skočnog zgloba, ali srpski teniser pokušaće da osvoji jedan od dva Masters turnira koji mu nedostaju, uz Sinsinati.

"Pre svega, hvala svima na podršci koju ste mi pružali u prethodnih nekoliko nedelja. Imam dobre vesti – igraću u Monte Karlu, sutra (sreda) igram prvi meč. Iskreno, uzbuđen sam zbog toga, pošto sam u prethodnih šest-sedam dana davao sve od sebe da se oporavim. Zglob mi je u dovoljno dobrom stanju da mogu da igram, nadam se da ću moći da dam sve od sebe i da pobedim“, poručio je Novak u video-poruci svojim navijačima.

Novak je jedini preostali srpski teniser u žrebu, pošto su već ispali Janko Tipsarević i Viktor Troicki. Posle poraza od Dimitrova, Tipsarević je rekao da mora da sredi misli.

Rafael Nadal izjavio je da nije najveći favorit za titulu, iako je u Kneževini slavio u poslednjih osam godina. Španac se do sada nije sastajao sa Matoševićem, 27-godišnjim Australijancem koji je trenutno 54. na ATP listi.

U sredu na teren izlazi i Škot Endi Mari, koji posle Novakovog duela za rivala ima kvalifikanta Eduarda Rožer-Vaselana.

B92

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: