Ogromno interesovanje za Beogradski maraton

Nacionalni sport - Petak 19.04.2013 - 10:33

Pored dugoprugaša iz celog sveta 26. aprila na startu trke naćiće se i srpske rekorderke Olivera Jevtić i Ana Subotić.

Priprema, pozor, sad - juriš ka Terazijama. Dugoprugaši iz celog sveta okupiće se u nedelju na Bulevaru kralja Aleksandra, a 26. maratonska trka kroz Beograd trebalo bi da bude najmasovnija dosad, barem ako je sudeći prema intenzitetu prijavljivanja. Lepo vreme će, bez dileme, izmamiti na stazu i hiljade učesnika Trke zadovoljstva na pet kilometara, ali organizatori će ove godine moći da se podiče rekordnim brojem polumaratonaca i maratonaca. Među najavljenim zvezdama su naše rekorderke Olivera Jevtić i Ana Subotić.

- Još nije stigla zvanična potvrda, ali očekujemo je svaki čas. Prošle godine je bilo 2.300 učesnika, a ove godine bi taj broj trebalo da bude premašen. Svakodnevno nam stižu prijave - istakao je direktor „Beogradskog maratona“ Dejan Nikolić.

I ove godine nastavlja se saradnja sa Unicefom, a promoviše se projekat „Škole bez nasilja“. Učešće u nekoj od trka uzeće osobe sa invaliditetom, koje se pripremaju za važna takmičenja ove godine.

- Imamo oko 250 prijava, a možda ih bude i više od 300, što znači da ćemo i mi oboriti rekord. Dvojica standardnih maratonaca, Goran Nikolić iz Kragujevca i Milan Petrović iz Lekovca ponovo će trčati 42 kilometra - raportira Aleksandar Vujičić, generalni sekretar Sportskog saveza osoba sa invaliditetom Beograd.

U nedelju prognoziraju lepo, sunčano vreme i temperaturu oko 22 stepena Celzijusova. Idila za sve ljubitelje Beogradskog maratona, trčanja i „kraljice sportova“.
 

Večernje novosti

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: