Partizan "otvara" prolecni deo sezone

Nacionalni sport - Utorak 26.02.2013 - 10:49

Kanal Vizelj ili borčanski Amazon, kako u šali neki stanovnici ovog naselja umeju da kažu, biće prva prepreka Partizanovom brodu na putovanju do šeste uzastopne titule. Ipak, ako izabranici Vladimira Vermezovića ne žele da se od starta nađu u problemu, moraće od 13 časova da dobru zapnu i pokažu da su pripreme na Tari, Antaliji i Sloveniji bile dovoljne da se tim uigra i spremi za narednih 15 mečeva u Jelen Superligi Srbije.

Obe ekipe pretrpele su u zimskom prelaznom roku nekoliko promena u odnosu na meč koji je odigran u avgustu prošle godine, kada je "parni valjak" lako izašao na kraj sa timom iz Borče (7:0). U Partizanu više nema Nikole Aksentijevića, Mohameda Kamare i njegovog imenjaka Zabije, kao ni Nemanje Tomića i Stefana Šćepovića. Iz tima će izostati i Aleksandar Miljković, koji je suspendovan zbog incidenta u poslednjem kolu jesenjeg dela u Subotici.

- Najzad počinje ono pravo. Spremali smo se više od mesec dana i mogu da kažem da maksimalno angažovano i motivisano ulazimo u nastavak prvenstva. Već u Borči ćemo pokazati na čemu smo naporno radili. Svaku ekipu u nastavku prvenstva shvatićemo maksimalno ozbiljno. U ovom trenutku BSK je za nas najteži i najvažniji protivnik - poručio je Vermezović pred duel.

I ekipa Nebojše Miloševića, koji je nedavno preuzeo kormilo, biće u drugačijem sastavu za meč sa crno-belima. Ljubo Kovačević je otišao u Donji Srem, Aleksandar Petrović je novi član Vardara, Nikola Ćelebić je potpisao za Petrovac, Miroslav Gegić se vratio u Smederevo, dok je Branislav Milošević u Radu.

- Šta reći o protivniku koji nas je sedam puta pobedio u poslednjih sedam utakmica, uz gol razliku 21:2. Gledajući pozicije na tabeli, apsolutni smo autsajderi i ne opterećujemo se rezultatom. Ali, pokusaćemo da pozitivnim pristupom zalužimo sportsku sreću - kazao je Milošević.

BSK - PARTIZAN 13 časova

Stadion: Vizelj
Sudija: Milan Jeremić Beograd

BSK: Danilović, Planinić, Milojević, Radunović, Božičić, Ćesarević, Nuhi, Savković, Matić, Ademović, Đukić.
PARTIZAN: Stojković, Pauljević, Pajović, Ivanov, Stanković, Smiljanić, Luka, Ilić, Brašanac, Kojić, Šćepović.

Jelen Superliga, 16. kolo:

Utorak:

BSK - Partizan (13.00)

Sreda:

Hajduk - Jagodina (14.00)
Donji Srem - OFK Beograd (14.00)
Spartak Zlatibor voda - Sloboda Point (14.00)
Smederevo - Vojvodina (14.00)
Radnički 1923 - Rad (14.00)
Radnički Niš - Novi Pazar (14.00)
Crvena zvezda - Javor (18.30)

 


 

sportal.rs

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: