Plašila se predaje

Nacionalni sport - Sreda 20.02.2013 - 09:30

Ana Ivanović ističe da su joj lekari savetovali da ne igra u Fed kupu protiv Slovakinja.– Mnogo oscilacija protiv Pavljučenkove – 6:3, 7:6

Voli da igra za Srbiju: Ana Ivanović Foto Rojters
(Od izveštača „Sportskog žurnala”)

Dubai.–Mnogo uspona i padova, ali najvažnije je da je Ana Ivanović preskočila prvu prepreku u Dubaiju (tvrda podloga, 2.000.000 dolara). U meču sa Ruskinjom Pavljučenkovom – 6:3, 7:6 (7:5) – nekoliko puta je napravila bolnu grimasu.

I dalje imam probleme sa ramenom. Od Melburna me muči, snimala sam i imam neki ožiljak od ranije. Lekari su me savetovali da se odmorim, zato nisam igrala Fed kup – objasnila je Ana.

Mnoge je zbunilo kako to ne može da igra za vikend u Nišu, a već u ponedeljak u Dohi briljira.

Bukvalno do nedelje nisam servirala. U sportu, pogotovo u tenisu, jedan dan može mnogo da znači u pogledu oporavka. Druga stvar, lekari su mi savetovali da ne igram tako rano. To je bio razlog – rekla je Ivanovićeva.

Kaže da se čuvala sve vreme.

- U Beogradu sam radila samo teretanu, išla na rehabilitaciju i pokušavala do poslednjeg trenutka da ostanem da bih mogla da igram Fed kup. Ali nisam mogla uopšte da serviram. U Dohi sam servirala dobro u prvom meču, ali onda mi se u naredna dva rame opet upalilo. Jednostavno, moram posle ovog turnira opet da uzmem par dan odmora.

Da je igrala u „Čairu”, bilo bi mnogo napornije, jer je pritisak veći.

Sigurno je teže u Fed kupu nego na turnirima koji se smenjuju svake nedelje, ali je i lepše. Jednostavno, deo sam tima, a to retko imamo prilike da iskusimo. Sve smo uživale u tom timskom duhu i nadam se da ćemo opet zaigrati bar u aprilu u baražu. Meni je bilo najteže što sam propustila Fed kup, jer sada moramo da se borimo za opstanak u Svetskoj grupi. Nije bila laka odluka, ali morala sam da presečem jer nisam želela prolazim kroz ono što sam prolazila u Bratislavi kada sam morala da se predam Cibulkovoj.

Krajem aprila Srbija gostuje u Nemačkoj u borbi za opstanak.

Volela bih da igram, ali sve zavisi kako će biti moje rame. Opet moram na pauzu kako bih zalečila povredu. Nadam se da ću moći, jer nema ništa lepše nego igrati za svoju zemlju, a i sjajno smo se slagale u finalu u Pragu.

Protiv Pavljučenkove Ana je sjajno počela, napravila dva brejka viška, ali kada je servirala za 5:1, Ruskinja je za kratko preuzela inicijativu i smanjila na 4:3. Drugi set je doneo još drastičniju oscilaciju – Srpkinja je povela sa 4:0 i dozvolila da bude 5:5. Na sreću, u taj-brejku je bila bolja nadigravši protivnicu po peti put u isto toliko mečeva.

Međutim, baš ova partija je najbolji pokazatelj zašto Ivanovićeva nikako da se vrati u „top ten” – previše oscilacija. Dobre periode smenjuju padovi, a to je protiv deset najboljih teniserki gotovo nemoguće dobiti.

Sličan izazov će najverovatnije imati u drugom kolu, jer bi trebalo da igra protiv Čehinje Kvitove, pod uslovom da ona savlada kvalifikantkinju Danijelu Hantuhovu.

Verovatno će Kvitova biti protivnica, očekujem težak meč. Pobedila sam je jesenas u finalu Fed kupa – istakla je Ivanovićeva koja vodi sa 5:1 protiv vimbldonske šampionke iz 2011.

Otkako je osvojila Rolan Garos, Ana ima problem sa plasmanom u završnice velikih turnira. Dobro krene, dobije par mečeva, a onda naleti na neku od najboljih na svetu i tu je kraj. Svesna je da to taj problem ne reši, nema povratka u prvih deset.

I ja bih volela da znam kada ću ponovo biti u „top tenu”, ali zaista mislim da sam na dobrom putu. To je proces koji traje i moram da nastavim da radim. Moj glavni cilj je da se vratim u vrh. Osećam da imam igru, ali nisam dovoljno postojana, pogotovo protiv najboljih. Prošle nedelje sam dobro pritisla Radvanjsku u Dohi, sada me verovatno čeka Kvitova. Takve mečeve moram da dobijam ako želim napred – svesna je na šta mora da obrati pažnju.

Politika

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: