Rukometašima samo bod protiv Austrije

Nacionalni sport - Ponedeljak 08.04.2013 - 09:08

Izabranici selektora Veselina Vukovića ponovo su razočarali navijače, ali su ostali u borbu za jedno od prva dva mesta u grupi koja vode na kontinentalni šampionat – 30:30.

Evropsko prvenstvo bez evropskog vicešampiona? I to je moguće.

Rukometaši Srbije na jedvite jade osvojili su u Zrenjaninu samo bod protiv Austrije, u četvrtom kolu sedme grupe kvalifikacija za Šampionat u Danskoj naredne godine, pa sudbinu više ne drže u svojim rukama.

“Orlovi” moraju da pobede Rusiju u gostima i BiH kod kuće, ali i da se nadaju da će im ostali rezultati ići na ruku kako bi zauzeli drugo mesto – 30:30 (16:14)

-Postoji i ona opcija da idemo kao treća ekipa sa najboljim skorom iz svih grupa – hvata se za slamku selektor Veselin Vuković.

Kalkulacija je mnogo, računica je zamršena, ali jedno je jasno. Ako naš tim bude igrao kao u dvomeču protiv autsajdera grupe, bolje da ni ne ide u Dansku!

Uoči utakmice upriličena je svečanost, igrači sa sto i više nastupa u dresu reprezentacije Srbije: Ivan Nikčević, Momir Ilić, Žarko Šešum, Rajko Prodanović i Marko Vujin, primili su specijalne plakete.

Apsolutno ništa ove nedelje nije štimalo u igri tima koji je počeo kvalifikacije sa mnogo razloga za optimizam, a nastavio ih sa gorkim ukusom desetog mesta na SP u Španiji. Duhovi iz Saragose i dalje progone Vujina, Šešuma i drugove.

-Videćemo dalje planove saveza, ali i svih igrača – jasno je Vukoviću da će se naći na tapetu javnosti i čelnika RSS. - Više ništa nije u našim rukama. Austrija ima bolji međusobni skor, sami smo joj dali šansu da se uključi u borbu sa nama u Rusima. Nije dobro.

Poraz u Gracu nije bio samo loš dan. Od januara je jasno da četa Momira Ilića boluje od hronične upale samopouzdanja koja je najvidljivija pri većem vođstvu našeg tima. Bilo je i u nedelju uveče plus tri, delovalo je da će “orlovi” nagaziti ka željenoj pobedi od četiri gola razlike, ali su opet pomešali papučicu za gas i ručnu.

- Čak 12 zicera smo promašili, što je unelo nemir naše redove. U odbrani smo igrali nešto što ranije nismo, primali smo golove sa igračem više. Na kraju smo čak i srećno došli do boda – zaključio je Vuković.

U drugoj utakmici 4. kola Rusija je na domaćem terenu savladala Bosnu i Hercegovinu sa 26:24 (10:11).

Srpski rukometaši nakon večerašnjeg remija zauzimaju treće mesto na tabeli sa pet bodova, koliko ima i drugoplasirana Austrija, dok je vodeća Rusije sa 6 bodova.

Na začelju je i selekcija Bosne i Hercegovine bez bodova.

Prvenstvo Evrope biće održano 2014. godine u Danskoj.

SRBIJA – AUSTRIJA 30:30 (16:14)
DVORANA: “Kristalna”. Gledalaca: 2.500. Sudije: Lorente/Seradilja (Španija). Sedmerci: Srbija 2 (1), Austrija 1 (1). Isključenja: Srbija 4, Austrija 14 minuta. Crveni karton: Ziura (Austrija) u 56. minutu.
SRBIJA: Dragaš, Šešum 3, Vujin 8, Nikčević 7, Krsmančić, Stanić (deset odbrana), M. Ilić 5 (1), Radivojević 2, Prodanović 1, N. Ilić, Rnić, Abadžić, Beljanski 2, Zelenović, Mitrović, Marsenić 2.
AUSTRIJA: Bauer, Herman 1, Ziura 1, Božović 4, Majer 3, Marinović (13 odbrana, sedmerac), Silađi 5, Poš, Vilčinski 1 (1), Đukić, Šlinger 1, Vagesreiter, Kolar 1, Veber 5, Edelmiler 3, Santos 5.
Igrač utakmice: Nikola Marinović (Austrija)

 

Mondo

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: