Sjajna Mega razbila Cibonu

Nacionalni sport - Utorak 18.02.2014 - 07:54

Košarkaši Mega Vizure deklasirali su Cibonu sa 102:74 u poslednjem meču 20. kola ABA lige i tako došli do osme pobede ove sezone.

Nemanja Radović Nemanja Radović

Izabranici Dejana Milojevića su tako zabeležili veoma bitnu pobedu i za svoj klub, ali i srpsku košarku, zbog koeficijenta u regionalnom takmičenju u odnosu na hrvatske klubove.

Najbolji u redovima Mega Vizure bio je Nemanja Radović sa 22 poena i šest skokova, Vasilije Micić je dodao 18, uz osam asistencija.

Još trojica košarkaša u pobedničkom timu imala su dvocifren učinak, Ratko Varda je postigao 14 poena i imao osam skokova, dok su meč sa po 11 poena završili Nemanja Dangubić i Nenad Miljenović.

Kod Cibone, po 19 poena su upisali Marko Jagodić Kuridža i Dario Šarić, koji je imao i sedam skokova i pet asistencija.

Mega je vodila od početka utakmice, ali je Cibona u prvom poluvremenu uspela da se održi u igri.

U nastavku na terenu je postojao samo jedan tim, Milojevićevi izabranici su potpuno zatvorili Zagrepčane, samo su povećavali prednost, a u poslednjem periodu se bukvalno poigravali sa njima i na kraju zasluženo upisali veliku pobedu.

Takođe, Mega je na taj način nanela Ciboni jedan od najubedljivijih poraza ove sezone i to, zanimljivo, na prvom meču koji je taj zagrebački klub odigrao u Smederevu.

Zanimljivo je da su utakmici u Smederevu prisustvovali i bivši selektor Srbije Dušan Ivković, skaut Bruklin Netsa Džonatan Dživoni I generalni menadžer Barselone Đoan Kreus.

Mega zauzima desetu poziciju na tabeli sa osam trijumfa i deset poraza, dok je Cibona četvrta sa 13 pobeda i sedam neuspeha.
 

B92, OK RADIO

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: