SL: Partizan 'razbio' Vošu – 88:59

Nacionalni sport - Subota 06.04.2013 - 19:28

Košarkaši Partizana pobedili su Vojvodinu sa 88:59 u trećem kolu Superlige Srbije i tako su zadržali maksimalan učinak, dok Novosađani sada imaju skor 2-1.

SL: Partizan 'razbio' Vošu – 88:59 SL: Partizan 'razbio' Vošu – 88:59

Od početka meča crno-beli su kontrolisali igru i rezultat i već na poluvremenu su imali 20 poena viška, pa je bilo jasno da će rutinski upisati trijumf.

Najbolji kod domaćih bio je Žofre Lovernj sa 15 poena (6-10 iz igre) i 14 skokova, a Bogdan Bogdanović imao je 16 poena (6-13 iz igre) i 7 uhvaćenih lopti.

Nešto veću minutažu (18 minuta) iskoristio je Marko Čakarević, koji je dao10 poena (3-6 iz igre, 5sk). Dragan Milosavljević ubacio je 12 poena. Dragan Zeković predvodio je Vojvodinu sa 17 poena (4-11 iz igre), a Boltić je imao 11 poena i 4 asistencije.

U četvrtom kolu Partizan gostuje Slobodi u Užicu, dok Vojvodina na svom terenu dočekuje Konstantin.

Tekstualni prenos meča:

Partizan je bolje počeo meč i posle trojke Bogdanovića poveo je sa 5:0. Novosađani nisu mogli do koša, iako su u prva dva minuta imali četiri skoka u napadu. Lovernj je bio superioran u reketu, brzo je došao do šest poena, a crno-beli su vodili 10:4.

Marojević i Zeković držali su goste u igri, a Bogdanović je pogodio novu trojku za 13:8.

U Pioniru je bilo oko tri hiljade gledalaca, koji su zvižducima dočekali Filipa Čovića na ulasku u igru. Određeni broj navijača počeo je da skandira uvrede na račun njegove majke, ali su prestali sa time na molbu spikera.

Voša je četiri minuta bila bez poena, nije pomogao ni tajm aut, a posle zakucavanja Gagića i bacanja Milosavljevića bilo je 18:8. Do kraja prve deonica gosti su polaganjem Čovića smanjili na 18:11.

Početak druge četvrtine protekao je u neefikasnoj igri na obe strane, a legendarni navijač Partizana Miša Tumbas došao je do klupe Partizana, a onda ga je obezbeđenje odvuklo.

Gosti nisu imali rešenja za Lovernja i Gagića, a trener Matić je zatražio novi tajm aut pri rezultatu 26:13 za crno-bele.

Partizan je u potpunosti kontrolisao situaciju na terenu i prednost je do poluvremena porasla na dvadeset poena prednosti. Bogdanović je pogodio još jednu trojku, zatim je dao i dvojku, a posle polaganja Čakarevića bilo je 40:20.

Marko Čakarević dobio je veću minutažu i dobro ju je koristio, a Voša je na drugoj strani tek iz 12. pokušaja ubacila prvu trojku (Zeković).

Domaći tim zaigrao je nešto opuštenije uljuljkan visokom prednošću, a Zeković, Ivelja i Stojačić poentirali su na drugoj strani i smanjili su prednost na 46:35. Kratak period dobre igre gostiju Partizan je prekinuo serijom 5-0 – Milosavljević je pogodio trojku, a Lovernj je zakucao za 51:35.

Meč je potom ponovo uplovio u mirne vode, pa je pred poslednjih deset minuta bilo 20 poena razlike (58:38).

Tada je pitanje bilo samo kojom razlikom će crno-beli doći do trijumfa. Navijači u Pioniru ovacijama su dočekali ulazak Đekića u igru u 33. minutu, a njihovo zadovoljstvo bilo je još veće kada je Đekić koji minut kasnije ubacio pet poena u nizu, u završnici i još jednu trojku.

Šansu u završnici meča dobili su mladi Mladen Đorđević i Mihajlo Andrić, a Partizan je u laganom ritmu priveo meč kraju i prednost čak uspeo i da uveća protiv slabe Vojvodine - 88:59.

B92

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: