Smit kao Kecman, Partizan bez EL

Nacionalni sport - Subota 26.04.2014 - 09:27

Košarkaši Partizana nisu uspeli da savladaju Cedevitu u polufinalu ABA lige, poraženi su rezultatom 81:79, trojkom Nolana Smita u poslednjoj sekundi.

Starsport Starsport

"Crno-beli" su nekoliko momenata pre kraja meča imali pola koša prednosti, Tepić je šutirao za tri poena, promašio, a Smit je sa devet metara pogodio za pobedu.

Cedevita je imala prednost u prvoj deonici, ali je Partizan stigao do velikog preokreta u četvrtoj četvrtini, serijom 14:2, da bi vođstvo imali i u finišu, ali je na kraju presudio šut iz očaja beka Cedevite.

I to se dogodilo na četvrtu godišnjicu onog legendarnog pogotka Dušana Kecmana u finalu ABA lige protiv Cibone u Zagrebu.

Najefikasniji u redovima domaćeg tima bio je Aleksandar Pavlović, odigrao je fenomenalan meč, ubacio 25 poena, ali što je bilo najvažnije za njegov tim, nekoliko ključnih trojki u drugoj deonici. Takođe, u finišu meča je preuzimao odgovornost, a u poslednjem minutu zabeležio je i dve blokade.

Bogdan Bogdanović je dodao 15, a Žofre Lovernj deseet poena, dok su na drugoj strani najefikasniji bili Miro Bilan (14p), Jusuf Nurkić (13p), dok je Goran Suton zabeležio dabl-dabl, 10 poena, 11 skokova.

Cedevita je odlično otvorila utakmicu, serijom 13:2, te do kraja prve četvrtine održavala visoku prednost, najviše zahvaljujući Bilanu koga centri Partizana nisu mogli da zaustave. Nešto bolja igra domaćih viđena je u nastavku, proradio je Pavlović, a zonska odbrana zagrebačkog kluba dozvolila je i Tepiću i Andriću da ubace trojke.

Posle pauze, na koju je Cedevita otišla sa viškom od četiri poena, "probudio" se i Bogdanović, serija 14:2 donela je preokret i višak od sedam poena za domaće pred poslednju deonicu. Izabranici Jasmina Repeše su organizovanije ušli u poslednju deonicu, a ključni momenat meča bio je nesportski faul Đorđa Gagića nad Nurkićem.

Krilni centar Cedevite je realizovao bacanja, a potom je Alan Rej bio precizan van linije za tri poena. U finišu je Pavlović bio veoma aktivan, pogađao je i blokirao, Partizan je u poslednji napad ušao sa pola koša prednosti, ali se onda dogodila već opisana situacija.

Tepić je čuvao vreme, šutirao u poslednjoj sekundi napada, međutim ostalo je još nekoliko sekundi na glavnom satu, Smit je istrčao do razdaljine od osam-devet metara od koša Partizana, uputio šut, lopta se nećkala, ali je na kraju ipak ušla u koš.

Posle poraza Crvene zvezde Telekom u duelu sa Cibonom, finale ABA lige, koje je na programu u nedelju u Kombank Areni igraće dva hrvatska tima, Cibona i Cedevita.

 

B92, OK RADIO

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: