Srbi koji uđu na "Maksimir" do mesec dana u zatvoru

Nacionalni sport - Utorak 19.03.2013 - 08:52

Svaki navijač sa srpskim obeležjima koji bude ušao na tribine stadiona "Maksimir" u Zagrebu biće kažnjen zatvorom u trajanju do 30 dana, poručili su predstavnici Hrvatskog nogometnog saveza (HNS).

Utakmica visokog rizika između Hrvatske i Srbije u okviru kvalifikacija za Mundijal u Brazilu 2014. godine igraće se u petak 22. marta od 18 sati u glavnom gradu Hrvatske, a dogovoreno je da gostujućih navijača ne bude.

Međutim, uvek postoji bojazan da neko na sopstvenu odgovornost uradi mimo odredbi, što i te kako plaši ljude u Zagrebu.

- Ulaznice su personalizovane i vlasništvo su HNS-a, glase na ime i prezime. Ako zaključimo da je došlo do nelegalne kupovine od strane gostiju biće im onemogućen ulazak na stadion. Kazna za neovlašćen ulazak na tribine može biti novčana, ali i zatvorska u trajanu do 30 dana - objasnio je komesar za bezbednost HNS Zoran Cvrk, a prenosi hrvatski portal Index.hr.

On je dodao da postoji mogućnost čak i prekida utakmice od strane glavnog sudije Cunejta Čakira, ukoliko za to budu postojali uslovi.

- Ako dođe do neprimerenog vređanja navijača, reagovaćemo i kao organizatori putem razglasa tražiti da se prekine takav oblik navijanja.
 

sportal.rs

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: