Srbija dobija razvojnu ligu?

Nacionalni sport - Utorak 05.03.2013 - 09:47

Čelnici KSS i klubova podržali inicijativu o formiranju novog takmičenja, u kojem bi igrali timovi koji nisu izborili plasman u Superligu.

Na sastanku u Beogradu, kojem su prisustvovali čelni ljudi Košarkaškog saveza Srbije, uključujući i predsednika Dragana Đilasa, i predstavnici klubova podržana inicijativa da se pokrene novo takmičenje, takozvana "razvojna liga" u kojoj bi se takmičili klubovi koji se nisu plasirali u Super ligu.

Najveći problem klubova koji igraju KLS a nisu se plasirali u Super ligu do sada je bio to što praktično njihovi igrači ne igraju takmičarsku košarku od marta do oktobra meseca. Zbog je na opštu podršku naišla ideja o formiranju novog takmičenja.

Postoji mogućnost da "mini liga" krene već ovog aprila, a savez i klubovi su se dogovorili da se pripreme akta koja će uneti u kalendar ovo takmičenje za sledeću sezonu.

Između ostalog, na sastanku u Kući košarke razgovaralo se i o ponašanju navijača, i dogovoreno je da se predlože rešenja kako bi se sprečili nemili događaji na utakmicama.

Takođe je predloženo da se organizacija domaće lige vrati pod okrilje KSS.

Izneta je i ideja da se uvede minimum mladih igrača koje moraju da igraju za klubove u domaćim takmičenjima.

Mondo

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: