Srpskim hokejašima bronza na SP

Nacionalni sport - Subota 16.03.2013 - 08:35

Mlada reprezentacija Srbije osvojila je bronzanu medalju na Svetskom prvenstvu u hokeju na ledu divizije II, grupa B, za igrače do 18 godina u Beogradu.

 

Naša selekcija je u meču koji je odlučivao o osvajaču zlatne medalje poražena je od Holandije rezultatom 4:2.
 
Takav ishod doneo je našim mladim hokejašima bronzanu medalju, dok su se Španci okitili srebrom, iza Holandije.
 
Naši hokejaši pružili su verovatno najslabiju partiju na prvenstvu na samom kraju, dok su gosti iz Holandije podizali formu tokom celog takmičenja i u poslednjem meču pokazali da im mesto nije ni bilo u ovom rangu takmičenja. 
 
Golove za naš tim postigli su Vladimir Đaković i Andrej Cvik, dok su za Holandiju strelci bili Jordi Knoren, Gus Van Nes, Deni Stemfer i Maks Hermens. 
 
Naš tim slabo je počeo meč dozvolivši protivniku da već u uvodnim minutima stvori nekoliko zicer situacija, a u jednoj takvoj Knoren je zatresao mrežu Fehera već posle dva minuta. Ipak, naši momci prenuli su se posle početnog šoka i u četvrtom minutu preko kapitena Đakovića stigli do izjednačenja. Do kraja prve trećine gosti nastavljaju sa dominacijom i uprkos odličnom Feheru stižu do novog vođstva dva minuta pre odmora. 
 
Na startu drugog perioda naš tim koristi grešku holandskih bekova, u kontranapadu Cvik je sapleten a našem timu je dodeljen penal. Cvik je siguran realizator za veliku radost oko hiljadu odličnih domaćih navijača. Ipak, to nije promenilo sliku na ledu, Holanđani su bili opasniji rival i u nastavku, pa su do kraja drugog dela primili još dva pogotka za konačnih 4:2. 
 
U prvom meču poslednjeg kola hokejaši Španije savladali su selekciju Belgije rezultatom 6:2 i na taj način obezbedili medalju. 
 
Hokejaši Islanda obezbedili su opstanak u diviziji II, grupa B, pošto su u u poslednjem kolu savladali direktne konkurente za ispadanje, reprezentaciju Australije rezultatom 5:2. Tako će se 'kenguri' sledeće godine takmičiti u trećoj diviziji, grupa A. 
 
Svetsko prvenstvo svečano je zatvorio Krister Englund, predsedavajući turnira ispred Međunarodne hokejaške federacije, koji je domaćinu zahvalio na odličnoj organizaciji a Beograđanima na sjajnoj podršci tokom celokupnog takmičenja.
b92

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: