"Strano našem sportskom vaspitanju"

Nacionalni sport - Četvrtak 18.04.2013 - 17:24

Fudbalski klub Partizan optužio je "pojednice iz FK Crvena zvezda" da su preuzeli praksu svojih prethodnika i da pokušavaju "da destabilizuju rivala".

Partizan Partizan

Sa druge strane, kaže se u saopštenju, "Partizan je posvećen isključivo unapređenju stručnog rada i kvaliteta igračkog kadra".

U Partizanu, kažu, "veruju da će takmičarski organi učiniti sve da finiš sezone prođe bez primedbi, da se umanje i otklone greške" na utakmicama 'crveno-belih'.

Povod za saopštenje u kojem se klub iz Ljutice Bogdana optužuje da "pokušava da izazove verbalni rat" su izjave sportskog direktora Crvene zvezde Zorana Stojadinovića da su fudbaleri Spartaka bili premirani od Partizana u utakmici sa Zvezdom.

"Pretpostavka da neki klub neće pružiti maksimum na pojedinoj utakmici je strana našem sportskom vaspitanju. Svi koji razmišljaju na takav način mogu da dočekaju samo sopstveni neuspeh, ali i unazađivanje srpskog fudbala. FK Partizan svoje rivale nadigrava na terenu, provokacijama, pritiscima i sličnim radnjama ne umemo da se bavimo. Sa svim superligaškim klubovima imamo korektne obaveze samo iz jednog razloga – ulažemo maksimum napora da ispunimo obaveze koje preuzimamo. Ne postoje klubovi pod našim patronatom, želimo iste odnose sa svima. Želimo da radimo zajednički na rešavanju problema u srpskom fudbalu i sa FK Crvena Zvezda i sa FK BSK. Novom rukovodstvu FK Crvena Zvezda smo pružali podršku, pružaćemo je i dalje, bez obzira na trenutne uvrede koje nam se upućuju," navodi se u saopštenju iz Humske.

"Lansiranje priča o 'filijalama' je metod nesportskog pritiska na druge klubove, na takmičarske organe i delioce pravde" a u Partizanu su uvereni da će to sportska javnost "prepoznati i osuditi".

Saopštenje objavljeno na zvaničnim internet stranicama 'crno-belih' završava se pričom o tome da je klub iz Humske "oduvek orijentisan na sopstveni napredak, nikada nije pokušavao da uspehe gradi na problemima drugih" i da je spreman da "da da podršku i pomoć svim rivalima kada im je teško, sve u najboljem interesu srpskog fudbala."

"Iza Partizana i Crvene zvezde stoje armije navijača i odgovornost rukovodstava za javno izgovoreno je ogromna. Približava se 'večiti derbi' i nepotrebno raspirivanje strasti nosi u sebi brojne opasnosti. Verujemo da su naši prijatelji iz Crvene zvezde svesni toga i da ćemo se zajednički potruditi da finiš sezone prođe u sportskoj atmosferi. FK Partizan se više neće baviti javnim polemikama."

B92

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: