Zasijaće reflektori uskoro na Begluku

Nacionalni sport - Petak 08.03.2013 - 10:06

Zasijaće reflektori uskoro na Begluku Rukovodstvo Slobode Point svakog dana čini velike napore kako bi klub iz Užica podiglo na još viši nivo. Novi zadatak koji je sebi postavila uprava užičkog superligaša su - reflektori. Fudbalski klub Sloboda postaviće reflektore na stadionu na Begluku, kako bi se i na ovom sportskom objektu u Srbiji igrale večernje utakmice.

Pošto igra na "Gradskom stadionu", Sloboda bi izgrađene reflektore ostavila gradu u amanet. Predsednik Upravnog odbora Slobode Point Dragan Subotić bio je kod gradonačelnika Užica Saše Miloševića i tom prilikom dogovor je postignut.   

Jedan od sponzora kluba finansiraće betonske stubove, a sijalice Fudbalski savez Srbije. Po objavljivanju tendera, tokom 15 dana od datuma objavljivanja, građevinske firme moći će da se prijave, ona koja bude izabrana počeće gradnju stubova, a posao izgradnje biće obavljen u roku od 45 dana. Dakle, ukoliko sve bude kako treba, reflektori će zasijati u Užicu do maja.

- Bili smo u dva-tri navrata na sastanku kod gradonačelnika i sa opštinskim čelnicima. Projekat je urađen prema tenderu o javnim nabavkama. Stručnjaci iz firme "Amiga" iz Kraljeva su uradili projekat, a sledeće je da pozovemo sve zainteresovane firme koje bi želele da izvode radove - izjavio je za SPORTAL.RS predsednik UO Slobode Point Dragan Subotić.

Iako je postojala velika želja uprave Slobode Point da reflektori na Begluku zasijaju već u aprilu, za duel sa Patizanom, to nije bilo izvodljivo u ovako kratkom vremenskom roku. Ipak, ako se sve "kockice slože", Sloboda će možda do kraja sezone u JSL odigrati jednu ili dve večernje utakmice na svom stadionu.
 
- Insistirali smo da klub bude investitor i uz podršku grada pronađe sponzore za izgradnju reflektora. O ovome će se govoriti na skupštini grada 15. marta, a dan kasnije pozvaćemo zainteresovane firme, kako bismo do kraja marta definisali izvođača radova – dodao je prvi čovek Slobode Point.    

Posle stadiona pod Đurđevim brdom u Jagodini, u narednom periodu očekuje se da reflektori zasijaju u Užicu i Nišu, a najavljeno je postavljanje osvetljenja u Kragujevcu, Smederevu, Novom Pazaru i Kuli. Pojedini klubovi imaju problema sa saniranjem svojih sportskih objekata, ali kada budu doveli svoje stadione u red, i tu bi trebalo u što skorijem roku očekivati reflektore.

sportal.rs

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: