Zvezda smenjuje Jankovica

Nacionalni sport - Ponedeljak 04.03.2013 - 09:26

U ponedeljak uveče, dan posle remija Rada i Crvene zvezde (1:1), biće održan Upravni odbor crveno-belih na kojem će se, između ostalog, raspravljati o statusu trenera Aleksandra Jankovića.

Sve je Crvena zvezda imala na svojoj strani u nedelju popodne na Vračaru.

Oslabljenog i neiskusnog protivnika, penal, igrača više, vođstvo, lepo vreme, nepodeljenu i glasnu podršku sa tribina. Sve osim igre.

Sa igračem manje od 42. minuta i golom zaostatka od 45, koliko je trebalo da bude izveden penal, mladi fudbaleri Rada izjednačili su u drugom poluvremenu iz prve šanse na utakmici i u velikoj meri umanjili izglede crveno-belih da uopšte razmišljaju o tituli prvaka na potencijalnih osam bodova zaostatka za Partizanom.

Posle poražavajućeg završetka jesenjeg dela prvenstva, trener Aleksandar Janković dobio je podršku od nove Uprave da odradi zimske pripreme kako smatra da treba i dokaže da jesenas nije moglo bolje. Pomak u tom smeru, posle dve utakmice ovog proleća, nije mogao da se primeti.

Javor je vodio na "Marakani", ali je Crvena zvezda uspela da preokrene meč u svoju korst uz igru koja nije oduševila navijače (2:1), a četiri dana kasnije, na Vračaru, sve je bilo još gore: i igra i rezultat.

Čelnici Crvene zvezde prisutni na stadionu Obilića nisu krili razočaranje viđenim, a MONDO iz svojih izvora saznaje da će se u ponedeljak uveče, na redovnom sastanku Upravnog odbora, raspravljati i o jednoj vanrednoj temi, a to je status trenera.

U decembru, iako je igračima posle utakmice sa Vojvodinom (0:3) saopštio da odlazi sa klupe, a Upravi kasnije ponudio ostavku, Janković je ostao trener Crvene zvezde. Za očekivati je da će tako biti i u utorak ujutru iz više razloga, a neizostavan je svakako: "Ko bi u ovom trenutku mogao bolje da vodi aktuelni sastav Crvene zvezde".

MONDU je rečeno da je zimus u Ljutice Bogdana 1a bilo priče o treneru Jagodine Simu Kruniću, ali nije realno očekivati da bi Krunić podneo ostavku i prihvatio da u jeku sezone zameni Jankovića. Navodno, bilo je čak i kontakata sa Robertom Prosinečkim, ali više kako bi se od Jankovićevog prethodnika čulo da li bi on uopšte, nekada, ponovo seo na klupu crveno-belih.

Janković je na konferenciji za medije na Vračaru naglasio da ni ne razmišlja o ostavci. To naravno ne znači da niko u klubu ne razmišlja o otkazu. Dve strane će razgovarati u ponedeljak uveče, nadasve, o (ne)kvalitetu igre.
 

Mondo

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: