Zvezdi bod i pol pozicija

Nacionalni sport - Nedelja 24.03.2013 - 18:30

Vaterpolisti Radničkog i Crvene zvezde odigrali su nerešeno 8:8 u derbi meču predposlednjeg kola nacionalnog šampionata Srbije.

'Crveno-belima' su ovim bodom zauzeli prvo mesto, usled boljeg skora s Radničkim, i ostaje im da pobedom nad Banjicom u poslednjem kolu i teoretski obezbede prvo mesto.

Najraspoloženiji u timu gostiju bio je Boris Vapenski sa 3 pogotka, dok su Viktor Rašović i Duško Pjetlović postigli po dva gola. Najbolji kod domaćih bio je Filip Filipović sa 3 gola, dok je Vanja Udovičić dao gol manje.

Iako je ostalo još jedno kolo do kraja regularnog toka šampionata, ako ne bude senzacionalnih rezultata u poslednjem kolu, u polufinalu će se sastati Crvena zvezda - Vojvodina i Partizan - Radnički.

Tekstualni prenos meča možete pratiti na našem sajtu...

Beograđani su poveli preko Viktora Rašovića, da bi već u sledećem napadu Boris Vapenski duplirao prednost. Imali su domaći priliku da izjedanče na 1:1, sa dva igrača više, ali je Šefik odbranio šut Filipovića.

Ipak, uspeli su domaći da se vrate. Filipović smanjuje na 2:1, a Ranđelović je isključen s pravom zamene zbog prigovora. Pred sam kraj četvrtine sudija je, posle Ranđelovića, isključio i Ivoševića s pravom zamene, ali je ipak na kraju preinačio isključenje u peterac. Filipović je bio precizan za 2:2.

Brzo je Zvezda opet stigla do +2. Pijetlović je pogodio za 3:2, da bi Rađen u sledećem napadu povećao na 4:2.

Filip Filipović je u narednom napadu, iz novog peterca, smanjio na 4:3.

Usledilo je nekoliko nervoznih napada s obe strane, da bi Radnički iskoristio još jednog igrača više i preko Udovičića stigli do 4:4.

Tim rezultatom je završeno prvo poluvreme. Ipak se ispostavilo da je umesto Ranđelovića isključen najbolji strelac Crvene zvezde Andrija Prlainović, bez prava zamene.

Uspeo je Radnički da povede prvi put u trećoj četvrtini, novim golom Udovičića - 5:4.

Vodi Radnički sa dva razlike. Ćirić je iskoristio nesmotrenost Šefika i sa nekih 15 metara iskosa poslao loptu u prazan deo gola.

Posle nekoliko minuta bez postignutog gola na obe strane, Pjetlović je smanjio na 6:5, da bi Gak u narednom napadu vratio svom timu prednost od 7:5.

Uspela je Zvezda da se odbrani u sledećem napadu, da bi Rašović iskoristio brojčanu prednost svog tima za 7:6.

Iskoristila je Zvezda nešto slabiju igru domaćih, i novim golom Vapenskog stigla do izjednačenja - 7:7.

Treba napomenuti da golmani obe ekipe imaju dobro veče, odlične odbrane se ređaju iz napada u napad.

Nastavlja Vapenski da teroriše gol Radničkog. Posle odlične finte šalje loptu u levi ugao gola domaćih za 8:7.

Aleksandar Ćirić je svojim drugim golom doneo novo izjednačenje Radničkom, a čini se da Zvezdu u životu drži fenomenalni Denis Šefik.

B92

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: