ABA: Šesta pobeda Radničkog

Sport - Nedelja 02.12.2012 - 07:39

Košarkaši Radničkog savladali su ekipu Zadra u Kragujevcu rezultatom 92:79 u prvom meču 11. kola ABA lige.

ilustracija ilustracija

Kragujevčani su igrali sa mnogo oscilacija tokom većeg dela utakmice, ali su uprkos tome sve vreme vodili i stigli do šestog trijumfa u regionalnom takmičenju.

Utakmica je prelomljena krajem treće četvrtine kada su gosti, posle serije 10:0, promašili trojku i propustili priliku da naprave veliki preokret.

Najefikasniji u domaćem timu bili su Aleksandar Ćapin i Teriko Vajt sa po 18 poena, Sinovec je postigao 13 uz sedam skokova. Sa druge strane, Travis je ubacio 14 poena.

Prvo poluvreme proteklo je u serijama dva tima, a tim Miroslava Nikolića je imao manje oscilacija i s prednošću od sedam poena otišao je na odmor. Kragujevčani su se najpre odlepili u finišu prve četvrtine kada su, predvođeni Ćapinom, napravili seriju 10:0. Zadrani su uzvratili u drugoj deonici, ali je period slabije igre Radničkog trajao kratko. Najraspoloženiji u domaćem timu bili su Ćapin sa 16 i Vajt sa 15 poena, Sinovec je ubacio sedam.

Radnički je furiozno počeo treću četvrtinu i serijom 10:0 stekao prednost od 17 poena. Kragujevčani su nastavili da uvećavaju vođstvo koje je iznosilo i 20 poena (65:45). Međutim, usledilo je neshvatljivo opuštanje Nikolićevog tima, prednost se topila i u 28. minutu je bilo 65:57. Zadrani su propustili priliku da se potpuno vrate u meč kada je Krasić promašio šut za tri poena, a Radnički to iskoristio i u poslednju deonicu ušao sa +13.

Kragujevčani su potom rutinski priveli meč kraju i zasluženo stigli do šeste pobede u ABA ligi, dok je Zadranima to osmi poraz.

B92

Vrati se na kategoriju Sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: