Vojvodina razbila očajnu Zvezdu!

Sport - Nedelja 02.12.2012 - 07:47

Fudbaleri Vojvodine deklasirali su Crvenu zvezdu na Marakani sa 3:0 u poslednjem meču jesenjeg dela Jelen Superlige.

ilustracija ilustracija

Novosađani su od početka do kraja utakmice bili mnogo bolji rival od domaćeg sastava i sasvim zasluženo su slavili golovima Oumarua (2) i Stevanovića.

Vojvodina na zimsku pauzu odlazi sa 28 bodova što je dovoljno za četvrto mesto, dok će Zvezda na proleće pokušati da nadoknadi šest bodova prednosti koliko ima prvoplasirani Partizan.

Zvezda je bolje počela derbi 15. kola i u sedmom minutu imala je prvu veliku priliku. Nakon kombinacije Milijaša i Vešovića na desnoj strani lopta se odbila do Lazovića koji je glavom prosledio do Kasalice, napadač crveno-belih imao je prazan gol, ali nije uspeo da iskontroliše loptu koja je otišla preko gola.

Novosađani su uzvratili četiri minuta kasnije. Posle centaršuta sa desne strane Stevanović je bio u veoma dobroj poziciji na drugoj stativi ali je slabo šutirao glavom.

Vojvodina je od samog početka pokazala da se neće braniti, a u 17. minutu Zvezda je imala novu priliku nakon akcije Vešovića. Mladi Crnogorac poslao loptu po zemlji, Lazović je lepo propustio za Dimitrijevića čiji udarac je ipak bio preslab za Supića. U 22. minutu gosti iz Novog Sada su poveli. Vulićević je centrirao sa desne strane, odbrana Zvezde na čelu sa Bajkovićem je očajno reagovala, a Oumaru je samo glavom spustio loptu u mrežu.

U narednih pet minuta Zvezda je pokušala da brzo izjednači, ali pokušaji Lazovića i Dimitrijevića sa ivice kaznenog prostora nisu završili u mreži. Vojvodina se povukla čakajući priliku iz kontre, a domaći igrači nikako nisu uspevali da dođu do prilike za gol. U 40. minutu Lazović je iznenada došao u odličnu priliku ali je očajno reagovao.

Samo minuta kasnije Kasalica je imao priliku posle odličnog centaršuta Vešovića ali je glavom šutirao preko gola. Već u sledećem napadu Katai je izašao sam ispred Bajkovića iskosa sa leve strane, međutim njegov udarac po zemlji golman Zvezde je ukrotio. U poslednjim trenucima prvog dela Vojvodina je duplirala vođstvo preko Oumarua. Kamerunac je pobegao Spajiću, Maksimović je očajno reagovao i pustio napadača gostiju da uđe u šansu i lako savlada Bajkovića.

Drugo poluvreme počelo je šokantno po Zvezdu. Već u 47. minutu Vojvodina je praktično obezbedila pobedu. Posle kornera sa desne strane, Oumaru je glavom prebacio loptu do Stevanovića koji je postigao i treći gol za Vojvodinu.

Nakon trećeg gola gostiju bilo je jasno ko će osvojiti bodove, pa je tempo utakmice dodatno pao. Kulminacija očajne Zvezdine igre stigla je u 73. minutu. Vešović je centrirao sa desne strane, Supić je odbranio udarac Milunovića glavom, a nakon toga mladi napadač Crvene zvezde promašio je nešto što ni rekreativci ne promašuju.

Do kraja meča nije bilo uzbuđenja na terenu. Nonšalantnu i nezainteresovanu igru Zvezde gosti nisu kaznili još nekim golom pa je na kraju ostalo Crvena zvezda - Vojvodina 0:3.

Crvena zvezda: Bajković, Vešović, Mladenović, Spajić, Maksimović, Milivojević, Dimitrijević, Lazović, Milijaš, Kasalica, Mudrinski.
Vojvodina: Supić, Vulićević, Trajković, Đurić, Pavlović, Ađuru, Radoja, Stevanović, Kosović, Katai, Oumaru.

B92

Vrati se na kategoriju Sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: