Ana u četvrtfinalu nakon preokreta

Svetski sport - Četvrtak 09.05.2013 - 11:25

Srpska teniserka Ana Ivanović pobedila je Loru Robson sa 2:1 (5:7, 6:2, 7:6) i plasirala se u četvrtfinale turnira u Madridu.

Ana u četvrtfinalu nakon preokreta Ana u četvrtfinalu nakon preokreta

Anu u četvrtfinalu očekuje duel sa Nemicom Anđelikom Kerber, koja je sa 2:1 pobedila Svetlanu Kuznjecovu.

Ivanovićeva je odigrala meč pun oscilacija, nakon izgubljenog prvog seta uspela je da se vrati i lako stigne do izjednačenja. Odlučujući set doneo je dramu, srpska teniserka mogla je i ranije da završi meč, ali je pobednik odlučen tek u 'taj brejku', koji je Ana dobila sa 7.5.

Tok meča:

Ivanovićeva je slabo servirala u prvom setu, pa je to dovelo do toga da protivnica dođe do dva brejka. Međutim i srpska teniserka je jednom uspela da oduzme servis Britanki, ali Lora osvaja prvi set rezultatom 7:5.

Drugi set je bolje otvorila Ivanovićeva, poravila servis i lako povela sa 4:1. Jedina preostala srpska predstavnica u Madridu je brzo stigla do tri vezane set lopte, iskoristila je prvu i sa 6:2 izjednačila u setovima.

Ana je uspela da stigne dva gema zaostatka u trećem setu, ali je potom usledila serija Britanke koja osvaja tri uizastopna gema, pa je srpska teniserka servirala za ostanak u meču. Nakon toga je zaigrala bolje i posle 5:2 stigla do 5:5. Puna samopouzdanja Ivanovićeva stiže do novog brejka i servira za četvrtfinale, ali je taj gem izgubila bez osvojenog poena. Odluku o pobedniku doneo je ‘taj-brejk’ koji je srpska tensierka dobila sa 7:5.

B92

Vrati se na kategoriju Svetski sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: