Babalj potpisao za AZ!

Svetski sport - Subota 20.04.2013 - 09:33

Australijski napadač Eli Babalj (22) nije se dugo zadržao u Melburn Hartu po odlasku iz Crvene zvezde. Po završetku sezone na najjužnijem kontinentu visoki napadač se otisnuo u Holandiju, u AZ, gde je bio na probi prethodnih dana, zadovoljio je i - dobio ugovor na četiri godine.

Momak rođen u Sarajevu je već izvesno vreme bio na "radaru" skautske službe holandskog kluba čiji su ga ljudi pratili u Melburnu i o njemu stekli pozitivan utisak. Babalj je u petak prošao medicinske preglede i parafirao ugovor sa Alkmarom.

- Veoma smo zadovoljni zbog dolaska Babalja - rekao je direktor AZ-a Ernest Stjuart.

- Visko je, snažan napadač, poseduje dobru tehniku i snalazi se na malom prostoru. Poseduje i dobar osećaj da razigrava saigrače. U prošlosti smo imali pozitivna iskustva sa igračima iz Australije, pa se nadam da će tako biti i ovoga puta - dodao je Stjuart.

Eli Babalj se tokom šestomesečnog boravka u Zvezdi nije snašao. Odigrao je samo šest utakmica, postigao jedan gol, potukao se sa Asamoom i brzo spakovao kofere.

Sada mu predstoji novo dokazivanje, u Holandiji.

- Uzbuđen sam što sma potpisao za AZ za koji ću igrati narednih sezona. Pratim holandski fudbal, AZ je veliki klub, a što se tiče mog statusa ovde, gde god da sam, uvek imam ambiciju da igram. S kim god sam pričao o Alkmaru, rekli su mi samo lepe reči. Bio sam ovde poslednjih nedelju dana i upravo sam takvu sliku stekao o klubu. Uveren sam da je ovo veliki korak u mojoj karijeri - rekao je Babalj koji je na devet utakmica za Melburn postigao jedan gol.
 

sportal.rs

Vrati se na kategoriju Svetski sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: