Biciklizam: Kančelari pobeda na trci Pariz-Rube

Svetski sport - Nedelja 07.04.2013 - 18:14

Švajcarski biciklista Fabijan Kančelara po treći put je trijumfovao na legendarnoj trci Pariz – Rube, koja je vožena u nedelju.

Kančelara je do pobede posle pređenih 254,5 kilometra, većinom voženih po kaldrmi, došao posle sprinterskog finiša u kojem je nadmašio Sepa Fanmarkea iz tima Blanko.

U poslednjih deset kilometara zvezda RadioŠek-Leopard tima i Fanmarke su se smenjivali na čelu sve do dolaska na velodrom, kada je Kančelara krenuo ofanzivno i trijumfovao.

Njih dvojica su ostale rivale ostavili više od jednog minuta iza sebe, a kao treći kroz cilj prošao je Niki Terpstra iz Omega Farme.

„Morao sam da se borim. Ne znam ni kako sam na kraju uspeo da pobedim. Osećaj je neverovatan, jednostavno moje noge i glava su me terali da idem dalje. Sada me čeka odmor, uopšte neću gledati svoj bicikl“, rekao je Kančelara.

Kančelara je trećom pobedom na legendarnom klasiku stao uz rame velikanima kojima je to pre njega pošlo za rukom, a od svih imena izdvaja se Edi Merks. Samo dvojica biciklista uspela su da trijumfuju po četiri puta, a to su Rodžer de Flemink i Tom Bonen.
 

B92

Vrati se na kategoriju Svetski sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: