Brazil: Flamengo pobednik najvećeg svetskog derbija

Svetski sport - Ponedeljak 15.04.2013 - 10:23

Flamengo pobednik najvećeg svetskog derbija U Rio de Žaneiru ponovo karneval. Samo ovoga puta ne onaj sa razgolićenim devojkama, već fudbalski.

Na stadionu "Ženeral Silvio Raulinjo de Oliveira" odigran je, po svim istraživanjima, najveći derbi sveta "Fla-Flu". U dvoboju "ljutih" rivala slavio je onaj kome je pobeda bila neophodnija - Flamengo. Najpopularniji klub u Brazilu slavio je sa 3:1 protiv "večitog" rivala Fluminensea i koliko - toliko povećao šanse da će se naći u plej-ofu Karioka šampionata.

Domaćin je bio daleko bolji rival od gostiju, koji su odmarali prvih 11 za poslednje kolo grupne faze Kopa Libertadores. Flamengo je to iskoristio i već posle prvih 45 minuta stigao do kapitalne prednosti. Prvi gol viđen je u 8. minutu. Bio je to "munjevit" napad Flamenga po desnoj strani, usledio je centaršut, a Ernanu nije bilo teško da sa pet metara glavom loptu "zakuca" mrežu. U 45. minutu biloje već 2:0 za Flamengo. Remplovanje u kaznenom prostoru Fluminense glavni arbitar je procenio kao faul na igraču crveno-crnih i pokazao na "belu tačku". Precizan je bio Renato Abreu za miran san domaćih navijača pred nastavak utakmice.

Sve dileme oko pobednika razrešio je drugim golom na utakmici Renato Abreu. U 47. minutu usledio je novi "munjevit" napad, ali sad sa leve strane, jedan od igrača iz napada Flamenga je šutirao, golman odbranio, a na kratko odbijenu loptu natrčao Abreu i "zakucao" je u mrežu. Za velikih Fla-Flu 3:0. Do kraja utakmice Fluminense je uspeo samo da ublaži poraz. U 66. minutu dobru akciju svog tima na rutinski način je završio Rafael Sobis i tako koliko - toliko obradovao tužne navijače "zelenih".

sportal.rs

Vrati se na kategoriju Svetski sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: