DK (četvrtfinale): Srbija povela protiv SAD

Svetski sport - Subota 06.04.2013 - 00:05

Novak Đoković dobio meč protiv Džona Iznera rezultatom 7:6 (7:5), 6:2, 7:5 i doneo Srbiji prvi poen u četvtfinalu Dejvis kupa protiv selekcije SAD u Bojsiju.

Novak Đoković Novak Đoković

Novak Đoković odradio je perfektno prvi deo posla u četvrfinalnom meču Dejvis kupa u Tako Bel areni u prestonici države Ajdaho.

Pobedio je najbolji teniser Džona Iznera sa 7:6 (7:5), 6:2, 7:5 i doneo vođstvo Srbiji od 1:0 na startu duela sa selekcijom SAD.

Novak je malu nervozu imao samo na startu meča, ali kako je vreme prolazilo najbolji teniser je igrao sve bolje.

"Sa dosta opreza ušli smo obojica u meč. Ja sam Izneru dao prednost na početku sa dve duple greške, ali sam onda brzo vratio brejk i to je bila prekretnica na meču. Dobio sam prvi set, a to je velika prednost u ovom takmičenju. Posle toga sve je bilo lakše", izjavio je Đoković.

Džon Izner brzo je došao do prednosti u Tako Bel areni - 3:1, ali je Novak Đoković odmah nakon toga uzvratio istom merom.

Prvo je srpski teniser dobio gem na svoj servis, a onda je posle vođstva visokog Amerikanca od 30:0, uspeo da ga natera na napravi nekoliko greški u nizu, napravi preokret i izjednači rezultat na 3:3.

Neizvesnost je potrajala i u narednih šest gemova, pa je odluka pala u taj-brejku. Đoković je odlično počeo, napravio je mini brejk, a zatim je povećao vođstvo na 4:1. Ispostavilo se da je to bilo nedostižno za Iznera. Novak je iskoristio treću set loptu i posle 45 minuta igre poveo 1:0 u setovima.

Izner je u prvom setu koristio svoje najjače oružje - snažan servis, pa je upisao osam as udaraca, dok je Novak zabeležio dva.

U nastavku duela najbolji teniser sveta odmah je preuzeo inicijativu i kontrolu igre. Izner je poveo sa 1:0, uz dosta muke, a onda je Đoković nanizao tri gema. Njegov rival napravio je dosta greški, najviše iz forhenda, a i servis ga nije išao kao u prvom setu (upisao samo jedan as).

Amerikanac je nakon toga zaigrao nešto agresivnije, ali je Đoković uspevao da odbije njegove napade i očuva prednost.

On je u sedmom gemu napravio novi brejk i povećao vođstvo na 5:2, nakon čega mu nije bilo teško da i drugi set okonča u svoju korist.

Na startu trećeg seta Izner se rastrčao po terenu i već u drugom gemu stigao je do brejk prilike, druge na meču, ali nije uspeo da je iskoristi. Novak je dobrim servisom "iščupao" iz nezgodne situacije i dobio gem - 1:1.

Izner je nakon toga igrao dovoljno dobro da najboljem na svetu ne omogući nijednu brejk loptu sve do 12 gema, a onda je Novak prilikom vođstva od 5:5 rešio da spreči novi taj-brejk i završi posao.

On je stigao do tri brejk lopte i odmah iskoristio prvu, žestoko proslavio vođstvo, a onda sigurno dobio i svoj servis gem i posle tačno dva časa igre doneo Srbiji prvi poen u duelu sa Amerikancima.

Đoković se posebno zahvalio publici koja ga je bodrila.

"Mnogo hvala navijačima što su mi pomogli. Znam da su mnogi putovali danima kolima i izdvojili dosta novca za kartu i za smeštaj kako bi nas podržali. Hvala im", dodao je najbolji teniser sveta.

On je rekao da se nada da će njegovoj ekipi posle vođstva biti lakše u nastvaku četvrtfinalnog duela.

"Imali smo šest, sedam dana priprema, i to nam je pomoglo da se adaptiramo na ove uslove koji su jedinstveni. Ovo je najviša nadmorska visina na kojom sam igrao, bilo mi je teško da vraćam Iznerov servis, lopta je nezgodno odskakala, ali sam uspeo da se prilagodim tim uslovima. Nadam se da će nam sada biti lakše u nastvaku duela", dodao je Đoković.

U drugom meču dana sastaće se Sem Kveri i Viktor Troicki.

mondo

Vrati se na kategoriju Svetski sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: