EL: CSKA se pridružio Realu na Fajnal foru

Svetski sport - Subota 20.04.2013 - 09:38

Poznat je i drugi učesnik Fajnal fora Evrolige u Londonu. To je moskovski CSKA, koji je u četvrtoj utakmici četvrtfinalne serije savladao Kahu Laboral u Vitoriji rezultatom 94:85 (22:20, 14:14, 31:20, 27:31) i slavio ukupnim skorom 3:1 u pobedama.

Moskovljane je do pobede vodio srpski trio Teodosić - Krstić - Micov, a posebno se istakao poslednji koji je ključnim poenima početkom treće deonice najavio odlučujuću seriju koja je prelomila pitanje pobednika. Međutim, ne smeju se zanemariti ni sjajne role Sonija Vimsa i Viktora Hrijape koji su dali veliki doprinos timu i ukupnom rezultatu.

Naravno da niko nije očekivao, pa ni najverniji španski navijači, da Kaha može da ponovi igru od pre dva dana kada je ponizila "armejce". Mnogo ozbiljnije i čvršće u odbrani odigrali su Moskovljani, a Kaha nije bilo tako šuterski raspoložena kao u trećoj utakmici. Pa ipak, na poluvremenu su bili samo dva poena u minusu (34:36). Međutim, serija 7:0 za CSKA na startu drugog poluvremena, u kojoj je Micov pogodio trojku, odredila je dalji tok utakmice.

Igrači domaćeg tima ušli su u nepotrebnu nervozu, prečestu raspravu sa sudijama, pa su epilog toga dve tehničke greške, po jedna Noćioniju i klupi Kahe. Iskusni CSKA je to na maksimalan način koristio, stigao je do ogromnih 13 poena razlike u ovako tvrdoj utakmici (72:59).

Međutim, smirili su se igrači Kahe u poslednja četiri minuta, "opustili" su ruku što je rezultovalo sa dve trojke Ortela, kao i sjajnom odbranom u kojoj se isticao Nemanja Bjelica. Rezultat svega prilaz na samo tri poena minusa - 82:85, na nešto više od minut pre kraja! Ipak, domaće je trojkom na 1:11 "ubio" Miloš Teodosić za nedostižnu prednost od šest poena - 82:88.

Kod domaćina najbolju igru pružio je Fabijen Kozer sa 19 poena, a Tomas Ortel ubacio je 17 poena, trojke 4/4. Fernando San Emeterio postigao je 15 koševa, a Nemanja Bjelica dodao je sedam poena, uz pet skokova i isto toliko asistencija.

Kod gostiju istakao se trio Viktor Hrijapa-Nenad Krstić-Soni Vims sa po 19 poena, dok je Miloš Teodosić ubacio 13, uz četiri asistencije. Vladimir Micov odigrao je veoma dobar meč sa 12 poena i pet skokova. Zoran Erceg je samo minut proveo na terenu bez učinka.

Četvrtfinale

Anadolu Efes - Olimpijakos 74:73 (2:2)
Kaha Laboral - CSKA Moskva 85:94 (1:2)
Panatinaikos - Barselona 2:2
Real Madrid - Makabi 3:0


 

sportal.rs

Vrati se na kategoriju Svetski sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: