Evroliga: Igraće se ove sezone kako ABA kaže

Svetski sport - Utorak 05.03.2013 - 18:40

Evroliga i ABA su pronašle rešenje. Samo ove sezone će se igrati prema propozicijama koje je regionalno takmičenje istaklo, a to je da u elitno evropsko košarkaško takmičenje idu prvoplasirani iz ligaškog dela takmičenja i osvajač trofeja. U kvalifikacijama će učestvovati poraženi polufinalista završnog turnira sa boljim skorom u ligi.

Ipak, pravo da igraju imaće samo timovi koji ispunjavaju uslove za B licencu (kapacitet arene od 5.000 mesta, dva hotela sa četiri zvezdice, internacionalni aerodrom udaljen 100 kilometara).

- Ako prvak ligaškog dela i šampion ABA lige ne ispunjavaju uslove za dobijanje 'B' licence, Evroliga će odrediti konačan plasman u skladu sa svojim propisima - piše u saopštenju objavljenom na sajtu Evrolige.

Predsednik ABA lige Radovan Lorbek zahvalio se Evroligi na razumevanju.

- Veoma smo zahvalni Evroligi za njihovo razumevanje situacije u kojoj se nalazimo. Zahvaljujući našim jakim radnim vezama sa elitnim takmičenjem, uspeli smo da potpišemo ugovor, vitalan za klubove iz regiona. Sporazum koji smo postigli dozvoljava učesnicima ABA lige, koji trenutno ne ispunjavaju sve uslove učešća u Evroligi 2013/14, da se registruju kao domaćini u drugom gradu ili drugoj dvorani. To je veoma važan princip, koji smo branili čitavim tokom pregovora - naglasio je Lorbek.

Deo vezan za registrovanja klubova u drugom gradu ili dvorani najviše znači Igokei i Radničkom, koji u tom slučaju ako izbore Evroligu neće ostati uskraćeni za "B" licencu.

sportal.rs

Vrati se na kategoriju Svetski sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: