FA Kup: Neredi na Vembliju

Svetski sport - Nedelja 14.04.2013 - 10:06

Navijači fudbalskog kluba Milvol opravdali su reputaciju koja ih prati u polifinalnom duelu FA kupa protiv Vigana, koji je njihov klub izgubio 2:0.

FA Kup: Neredi na Vembliju FA Kup: Neredi na Vembliju

Pristalice tog londonskog tima, pred kraj susreta na “Vembliju“, prvo su se međusobno sukobili, da bi se posle toga obračunali i sa policijom.

Policija je saopštila da je 10 osoba uhapšeno zbog nasilja i narušavanja javnog reda.

"Fudbalska asocijacija i radnici na stadionu pomoći će policiji i predstavnicima Milvola u rešavanju ovog slučaja. Želimo da otkrijemo sve učesnike nereda i podnesemo krivične prijave protiv njih, kao i da im zabranimo ulaske na stadion", naglasio je generalni sekretar Fudbalske Asocijacije Aleks Horn.

Događaji na tribinama u dobroj meri su bacili u senku dešavanja na terenu, a menadžer Milvola Keni Džeket izjavio je da nije bio ni svestan nereda na stadionu.

"Dosta smo se trudili da izgubimo takvu reputaciju. Verujte mi, nisam bio svestan da se išta događalo tokom susreta. Ne kažem da se nije desilo, samo da ja to nisam video", rekao je menadžer "Lavova", "Želimo da se priča o fudbalu".

Fudbalski klub Milvol saopštio je da će navijačima koji su učestvovali u incidentu zabraniti dolaske na utakmice njihovog tima na domaćem stadionu "Den".


Vigan je savladao Milvol golovima Malonija i Mekmanamana u prvom polufinalnom meču najmasovnijeg engleskog klubskog takmičenja i plasirao se u prvo finale FA kupa u svojoj istoriji.

Protivnik "Latiksa" u finalu biće bolji iz duela Mančester Siti - Čelsi koji je na programu u nedelju od 17 časova.

B92

Vrati se na kategoriju Svetski sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: