FA Kup: Siti srušio Čelsi za finale

Svetski sport - Nedelja 14.04.2013 - 20:02

Fudbaleri Mančester Sitija pobedili su Čelsi 2:1 (1:0) i plasirali se u finale FA Kupa, gde će igrati protiv Vigana.

FA Kup: Siti srušio Čelsi za finale FA Kup: Siti srušio Čelsi za finale

Siti je dominirao tokom prvih 60 minuta i stigao do 2:0. Poveo je u 35. minutu, posle akcije Turea i Aguera, Nasri je savladao Čeha. U trećem minutu nastavka Aguero je glavom duplirao vođstvo.

Ipak, u 68. minutu Demba Ba je fenomenalnim golom iz okreta smanjio na 2:1, ali Čelsi nije uspeo da inicijativu pretvori u izjednačenje.

Na terenu su bila i dva srpska reprezentativca, kapiten Srbije Branislav Ivanović je branio boje Čelsija, a Matija Nastasić kontrolisao odbranu Sitija. Aleksandar Kolarov je ponovo kao rezerva gledao meč.

Finale FA Kupa na programu je 11. maja, takođe na Vembliju, a rival Sitiju biće Vigan, koji je u subotu sa 2:0 savladao Milvol.

Siti je sjajno odigrao prvo poluvreme, kontrolisao igru od samog starta, i zasluženo stigao do prednosti u 35. minutu. Jaja Ture je povukao napad sa desne strane, stigao do kaznenog prostora gde je u sredini pronašao Kuna Aguera, Argentinac je odmah prosledio Samiru Nasriju koji je utrčao iz pozadine.

Francuz je pokušao brzo da mu vrati loptu , ali na njegovu sreću odbila mu se nazad od Cesara Aspilikuete, a onda mu je bilo lako da je sa nekoliko metara gurne u donji levi ugao gola nemoćnog Čeha.

Samo pet minuta kasnije Siti je umalo duplirao prednost. Odbrana Čelsija je ponovo delovala konfuzno posle ekspresnog prodora Aguera, Čeh je morao da izađe sa gola i interveniše, ali samo do Milnera koji je tukao sa oko 12 metara, ali na sreću londonskog kluba pogodio je svog saigrača Aguera, koji je pritom bio i u ofsajdu.

U poslednjem minutu poluvrmena Siti je imao fenomenalnu priluku da povede 2:0, Milner je dobio duel na levoj strani i otvorio kontru 'pet na tri', utrčao u kazneneni, ali je loše reagovao, bio je to (centar)šut koji je Čeh blago izbacio, ali samo do Kompanija, koji ipak sa desetak metara neometan šutira pored gola.

Samo što je počelo drugo poluvreme Siti je stigao do najavljenog drugog gola. Posle auta sa leve strane, Geret Beri je ubacio loptu u kazneni prostor, a omaleni Aguero bio bolji u skoku od Aspilikuete i loptu poslao uz stativu u gornji desni ugao.

Čelsi se tek tada probudio, zaigrao konkretnije, ali je Pantilimon gospodario u svom kaznenom prostoru i kupio sve lopte. Međutim, polovinom drugog dela na scenu je stupio spektakularni Bemba Ba.

David Luis je poslao dugu loptu u kazneni prostor, Ba je bio između Nastasića i Kompanija, nije imao mnogo opcija, ali je on u svom maniru na neočekivan način izokreta pronašao lopti put uz stativu do mreže.

U sledio je žestok pritisak Čelsija, na teren je ušao i Fernando Tores koji je imao jedno dobru šansu, ali su ga štoperi Sitija nekako zaustavili. Siti je propustio dve-tri dobre kontre, ali je ipak sačuvao prednost i plasirao se u finale FA Kupa.

B92

Vrati se na kategoriju Svetski sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: