Farsa u Blekburnu: Smenjen i Eplton

Svetski sport - Utorak 19.03.2013 - 20:44

Doskorašnji član Premijer lige Blekburn Rovers smenio je trećeg menadžera u poslednjih 6 meseci.

Farsa u Blekburnu: Smenjen i Eplton Farsa u Blekburnu: Smenjen i Eplton

Bez posla je ovog puta ostao Majkl Eplton, koji je Roverse preuzeo pre samo 67 dana. Pre njega tim su vodili Stiv Kin i Hening Berg.

Eplton iza sebe takođe ima nomadsku sezonu, koju je počeo na klupi trećeligaša Portsmuta, odakle je u novembru prešao u Blekpul. U tom klubu ostao je samo 63 dana, pre nego što je prihvatio poziv iz Blekburna.

Na klupi plavo-belih izmenajala su se petorica ljudi, jer su između menadžera radila i dva vršioca dužnosti, Erik Blek i Gari Bojer.

U saopštenju kluba sa Ivud Parka navodi se da je Eplton "oslobođen dužnosti", zajedno sa trojicom članova stručnog štaba.

Šampion iz 1995. je prošle sezone ispao iz Premijer lige, a trenutno se u Čempionšipu nalazi na 18. mestu od 24 ekipe i preti mu nova borba za opstanak.

Blekburn nije pobedio u poslednjih devet prvenstvenih utakmica, a poslednji put trijumfovao je u FA Kupu protiv Arsenala, 16. februara, kada je u osmini finala pobedio sa 1:0. U međuvremenu su ispali i iz tog takmičenja, posle poraza od Milvola istim rezultatom.

Problemi za Blekburn počeli su kada su ih 2010. preuzeli vlasnici indijske prehrambene kompanije „Venkiz“. Oni su ubrzo smenili vrlo dobro Sema Olardajsa, koji je ekipu držao na sredini tabele, obrazloživši to „nedovoljno atraktivnom igrom“.

Ekipu je tada preuzeo izuzetno nepopularni Stiv Kin, čiji odlazak su navijači tražili 18 meseci. Ekipa je skliznula u borbu za opstanak, ostala u ligi zahvaljujući pobedi u poslednjem kolu 2011, ali je u narednom prvenstvu bila nemoćna cele sezone i preselila se u niži rang.

Navijači su veći deo Kinovog boravka na klupi proveli bojkotujući utakmice svog tima, a na tribine su se vratili tek kada je ekipu u septembru preuzeo član poslednje šampionske generacije Hening Berg.

Ipak, Norvežanin je potpuno podbacio, dobio samo jedan od deset mečeva i primio otkaz samo 57 dana po preuzimanju dužnosti. To je bio rekord u istoriji kluba koji je za 129 godina istorije promenio samo 37 menadžera, a samo petorica su potrajala manje od godinu dana.

Eplton je krenuo dobro, sa 4 pobede u prvih 6 mečeva, ali je vrlo brzo tim ponovo izgubio ritam i usledila je nova smena.

Blekburn posle 37 kola ima 46 bodova i samo je 4 boda iznad timova u zoni ispadanja, uz odigran meč manje. U izuzetno izjednačenoj ligi od 11. do 23. mesta timove deli samo 7 bodova.

Učinak ljudi na klupi Blekburna ove sezone:
Stiv Kin 8 4 2 2
Erik Blek 6 2 3 1
Hening Berg 10 1 3 6
Gari Bojer 4 3 1 0
Majkl Eplton 15 4 5 6

B92

Vrati se na kategoriju Svetski sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: