Fenomenalni Vavrinka šampion AO!

Svetski sport - Nedelja 26.01.2014 - 12:52

Švajcarski teniser Stanislas Vavrinka osvojio je titulu na ovogodišnjem Australijan Openu, pobedom u finalu nad Rafaelom Nadalom rezultatom 6:3,6:2,3:6,6:3.

Stanislas Vavrinka Stanislas Vavrinka

Vavrinka je odigrao fenomenalan turnir, tri puta uzastopno savladao igrače iz Top 10 i sasvim zasluženo osvojio svoj prvi Gren slem u debitantskom nastupu u finalima.

Dobio je prvog i drugog igrača na svetu, prvi put od 1993. godine.

Zahvaljujući ovom trijumfu, prvom protiv Rafaela Nadala u karijeri, Vavrinka će od ponedeljka biti na trećoj poziciji na ATP listi.

Španac je sa druge strane poražen šesti put u svom 19. Gren slem finalu i propustio priliku da se izjednači na drugom mestu večne liste sa Pitom Samprasom, koji je 14 puta slavio na najvećim turnirima.

Vavrinka je odigrao fenomenalan prvi set, kada je potpuno razbio Nadala. Ključni trenutak meča dogodio se pred kraj drugog dela igre, kada je prvi teniser sveta povredio leđa.

Usledio je medicinski tajm aut, posle kog se Španac vratio na teren, ali je izgledalo da bi svaki drugi meč osim finala predao.

Nije mogao da servira, loše se kretao, a čak je i zaradio zvižduke posle prve pauze.

I drugi set otišao je na konto Švajcarca, a s obzirom na to kako je Rafa izgledao na terenu, očekivalo se da će Sten brzo privesti meč kraju, ali se desilo potpuno suprotno.

Neobjašnjivo je stao, počeo da promašuje i povukao se nekoliko metara iza osnovne linije. Njegov protivnik se polako vraćao u igru, pogađao iz svih pozicija i napravio brejk na samom startu trećeg seta.
 

B92, OK RADIO

Vrati se na kategoriju Svetski sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: