Formula 1: Raikonen i Lotus sve zabrinuii

Svetski sport - Utorak 19.03.2013 - 09:24

Pobeda Finca na startu sezone u Australiji zabrinula vodeće timove. Fetel: Na Sepangu ćemo pokazati stvarnu vrednost, još smo najbrži u karavanu.

Da li je Kimi Raikonen, samo zahvaljujući nesumnjivom majstorstvu i strategiji sa samo dva odlaska u boks, iznenadio rivale na prvoj trci Šampionata sveta Formule 1, ili je "Lotus" zaista toliko napredovao da može da istakne kandidaturu maestralnog Finca za osvajanje krune?

- Kimi je strahovito napredovao od sredine prošle sezone. Zabeležio je dve pobede u četiri poslednje trke i jasno je da je on naš najjači adut - kaže Erik Bulije, šef Lotusa koji kaže i da su u Enstonu, gde je sedište tima, svi uključeni u F1 projekat napredovali.

Ipak, tvrdi Bulije, san o šampionskoj kruni već posle Melburna bi bio suviše nerealan.

- Sezona je duga i mi ćemo se prvenstveno fokusirati na to da budemo tim sposoban da dobije gran-pri trku. Videli ste koliko je Red bul bio dominantan na treninzima i kvalifikacijama, a oni su veoma sposobni da taj bolid učine superbrzim i na duže staze, ne samo za jedan krug - pojasnio je Bulije.

Poslovično škrt na rečima, Kimi Raikonen je samo konstatovao da je do pobede u Australiji došao "nikad lakše u karijeri". I Fincu je jasno da je tek početak sezone i da će svi veliki timovi već u Meleziji "pričati drugu priču".

U Red bulu za "slab rezultat", drugo mesto Fetela i šesto Vebera, posle sjajnih kvalifikacija krive "gume i temperaturu", uz isticanje činjenice da je Veber na startu ostao bez KERS sistema i telemetrije.

- Imali smo dosta problema sa ECU sistemom Vebera, a tokom trke pneumatici nisu bili ispravno "setapovani". - Nismo dobro sve podesili i to nas je skupo koštalo - kaže Kristijan Horner, šef Red bula. - Videli ste da je Kimi sa istrošenim pneumaticima pred kraj trke izvezao najbolji rezultat. Mi smo o tome mogli samo da sanjamo.

Horner kaže da će već u Maleziji biti drugačije, a sa tim se slažu i Fetel i Veber.

- Na Sepangu ćemo pokazati stvarnu vrednost - obećava vladajući šampion Fetel. - Mislim da smo i dalje najbrži tim u karavanu.

VN Malezije vozi se u nedelju u 9.00 po našem vremenu.

 

Večernje novosti

Vrati se na kategoriju Svetski sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: