Hrvati obećali UEFA lepo ponašanje

Svetski sport - Ponedeljak 18.03.2013 - 17:13

Hrvatski zvaničnici obećali su nakon sastanka sa delegacijom UEFA oštre mere u borbi protiv hulganstva i nasilja u sportu.

Hrvati obećali UEFA lepo ponašanje Hrvati obećali UEFA lepo ponašanje

Fudbalske federacije Srbije i Hrvatske su se dogovorile da zabrane svojm navijačima odlazak na gostovanje.

Platini je u pismu koje je uputio i Hrvatskoj i Srbiji zatražio da se uoči kvalifikacionog meča ove dve reprezentacije 22. marta preduzmu neophodne mere kako bi se sprečilo nasilje huligana.

"Zajednički cilj nam je da naši navijači, baš kao i fudbaleri, postanu naši najbolji ambasadori", rekao je hrvatski ministar obrazovanja Željko Jovanović.

On je naglasio da je zajednički cilj i Hrvatske i UEFA "sprečavanje nelegalnog klađenja i nameštanja mečeva".

Ministar unutrašnih poslova u Vladi Hrvatske Ranko Ostojić istakao je da će nakon zajedničke procene situacije biti preduzete konkretne mere na iskorenjivanju nasilja na stadionima.

Sastanak predstavnika hrvatskih vlasti i UEFA usledio je kako bi se ublažile tenzije nastale nakon što je Vlada Hrvatske ranije ovog meseca nazvala pismo predsednika UEFA Mišela Platinija premijeru Hrvatske Zoranu Milanoviću "diplomatski neprimerenim" .

Platini je obe bivše jugoslovenske republike upozorio da rizikuju da budu isključene iz međunarodnih takmičenja u slučaju da ne suzbiju nasilje medju huliganima.

UEFA je u nekoliko navrata kažnjavala obe federacije zbog nasilja i rasističkog ponašanja ekstremnih navijačkih grupa.

Tanjug

Vrati se na kategoriju Svetski sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: