I UEFA kažnjava Inter zbog rasizma

Svetski sport - Ponedeljak 18.03.2013 - 19:39

UEFA je pokrenula disciplinski postupak protiv Intera iz Milana zbog rasističkih ispada njegovih navijača tokom revanš utakmice Lige Evrope sa Totenhemom.

UEFA UEFA

Oni su rasistički vređali napadača Totenhema Emanuela Adebajora koji je u produžecima postigao odlučujući gol za plasman Totenhema u četvrtfinale Lige Evrope.

UEFA je ocenila da je Inter "nedovoljno dobro" organizovao utakmicu tokom koje je bilo i ispaljivanja raketa i upotrebe drugih pirotehničkih sredstava.

Disciplinska komisija UEFA će odluku o kažnjavanju Intera doneti 19. aprila, a Inter je prethodno kažnjen od strane čelnika Serije A zbog rasističkog vređanja fudbalera Milana Marija Balotelija.

UEFA je krajem februara kaznila Lacio sa dve utakmice igranja pred praznim tribinama, jer su navijači, takodje na utakmici protiv Totenhema, upućivali rasističke i antisemitske uvrede - pošto veliki broj navijača 'pevaca' čine pripadnici jevrejske zajednice.
 

B92

Vrati se na kategoriju Svetski sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: