Kako Real skuplja pare za Bejla

Svetski sport - Nedelja 21.07.2013 - 02:19

Real Madrid silno želi Gereta Bejla, ali teško će ga dovesti bez ponude od bar 90 miliona evra. Zato su Madriđani ovog leta veoma aktivni u prodaji igrača.

ilustracija (foto: B 92) ilustracija (foto: B 92)

Prethodnih godina Real Madrid je tokom prelaznog roka uglavnom bio u centru pažnje zbog kupovine, a ovog leta je i zbog prodaje igrača.

Madriđani su do sada potrošili 67,5 miliona evra na pojačanja (Isko, Iljaramendi, Kasemir, Karvahal), dok bi od prodaje mogao da inkasira 100 miliona.

Do sada su već otišli Raul Albiol (Napoli, 11 miliona evra) i Hose Kaljehon (Napoli, 10), od transfera Alvara Negreda u Mančester Siti iz Sevilje zaradio je 4.5 miliona, a od najavljenog prelaska Ezekjela Garaja u Mančester Junajted dobiće još deset miliona.

Madriđanima od sledećeg transfera Argentinca pripada 50%, a Junajted navodno Benfiki nudi 20 miliona evra. Očekuje se da do kraja leta Real napusti Gonsalo Iguain za koga Real traži 40 miliona evra, ali je Arsenal do sada nudio samo 30 miliona.

Sa druge strane, Žoze Murinjo želi Fabija Koentraa u Čelsiju. Navodno je spreman da plati 25 miliona evra za igrača koji je u Real stigao za 30. Žele ga još PSŽ i Benfika.

Prethodnih meseci kada se pominjao transfer Bejla pisalo se o iznosima od 70 do 100 miliona evra. Junajted je navodno Totenhemu pre nekoliko dana ponudio 60 miliona, ali još uvek nema zvanične potvrde.

B 92

Vrati se na kategoriju Svetski sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: