Kiša ometa kvalifikacije u Melburnu

Svetski sport - Subota 16.03.2013 - 08:25

Prve kvalifikacije ovogodišnjeg šampionata Formule 1 uveliko je trebalo da budu gotove, ali je kiša dovela do brojnih odlaganja.

 

Nevreme u Melburnu prvobitno je odložilo početak akcije na stazi za 20 minuta, a kada su kvalifikacije konačno krenule viđen je veliki broj izletanja.
 
U prvom delu kvalifikacija najteže je prošao Felipe Masa, koji je u udesu dosta oštetio svoj Ferari, isto kao i vozač Katerhema Šarl Pik.
 
Van staze su u pojedinim trenucima završili i Mark Veber u bolidu Red Bula, vozač Meklarena Serhio Peres i Esteban Gutijeres u Zauberu. 
 
Pik nije uspeo da ispuni normu da bi se kvalifikovao za trku, ali je za očekivati da će mu stjuarti dati dozvolu da se nađe na startu. Pored njega, kvalifikacije su u prvom delu završili i Pastor Maldonado u Vilijamsu, Gutijeres, dvojac Marusje Žil Bjanki i Maks Čilton, i Gido van der Garde u drugom Katerhemu.
b92

Vrati se na kategoriju Svetski sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: