Krađa veka u Mančesteru

Svetski sport - Sreda 06.03.2013 - 09:25

Nekada se "crvena strana" grada Mančestera radovala golovima Kristijana Ronalda, ali ne i večeras. Portugalac je bio strelac u 69. minutu (za konačnih 2:1) i tako obezbedio Real Madridu plasman u četvrtfinale UEFA Lige šampiona.

Protiv sebe Ronaldo je imao svoj bivši klub Mančester junajted koji je na kraju, posle dvomeča osmine finala eliminisan ukupnim rezultatom 3:2. Iako je Junajted poveo autogolom kapitena Serhija Ramosa, preokret i pobedu od 2:1 doneli su u samo tri minuta Luka Modrić i Ronaldo, u 66. i 69. Od 56. minuta Junajted je igrao bez Nanija koji je dobio crveni karton zbog starta nad Arbeloom.

Navijači Junajteda nisu zaboravili Kristijana Ronalda i dočekali su ga ovacijama, a Portugalac je već u petom minutu pokušao iz slobodnog udarca. Na žalost navijača Reala pogodio je samo živi zid. U 15. minutu, slavljenik Rajan Gigs (1.000. meč) centrirao je "spoljnom" sa desne strane, ali je šut Robina Van Persija sa pet metara iskosa izblokiran.

Mnogo sreće su imali gosti u 21. minutu. Kapiten Junajteda Nemanja Vidić je posle kornera Gigsa pogodio stativu. Posle šuta glavom Srbina, iz "popravnog" Dani Velbek nije uspeo da ubaci loptu u mrežu. U 28. minutu, Ronaldo je bio u prilici, ali je njegov šut sa leve strane iskosa uklizavanjem zaustavio Vidić. Samo šest minuta kasnije, ponovo je pokušao Van Persi, ali je njegovu "bombu" odličnom "paradom" zaustavio Dijego Lopez. U nastavku akcije, opet je Velbek pokušao da iskoristi "otpadak", ali bez uspeha. Lopez je opet bio na mestu.

U poslednjim trenucima prvog poluvremena Žoze Murinjo je bio primoran da zbog povrede izvede Anhela di Mariju, a uvede Kaku. Nakon prvih 45 minuta na "teatru snova" gosti su imali znatno veći procenat poseda lopte - 61% prema 39%, s tim da su oba tima imala po osam pokušaja. Međutim, Real je imao šest udaraca, a Junajted pet u okvir gola. Opasnije prilike imao je ipak tim Aleksa Fergusona, pre svega Vidić, Velbek i Van Persi. Najbliži golu engleskog tima bio je Ronaldo.

Publika na "Trafordu" imala je razloga za slavlje prilično brzo po završetku pauze između poluvremena. Domaćin je opsedao gol Lopeza, da bi lopta na kraju došla do Nanija koji je sa leve strane ubacio ispred gola. Ize neposredne blizine iza leđa Lopeza ubacio je kapiten Ramos koji je samo pre tri dana bio junak pobede nad Barselonom. Igrao se 48. minut.

Radost na tribinama stadiona u Mančesteru nije dugo trajala. U 56. minutu, Nani je isključen zbog neopreznog, ali i grubog starta nad Arbeloom. U vazdušnom duelu kopačkom je udario Arbelou koji je zamenjen. Na terenu je od tada bio reprezentativac Hrvatske Luka Modrić. Kada je Turčin Kunejt Čakir pokazao crveni karton, Aleks Ferguson je skočio sa klupe i prilično nervozno pritrčao četvrtom sudiji nezadovoljan odlukom. O ovoj odluci će sigurno mnogo pričati, jer je brojčana prednost Španaca prilično brzo materijalizovana.

Prvo je Modrić u 66. minutu sa ivice kaznenog prostora poslao loptu ka golu Davida de Hee. Ona je pogodila stativu i završila u mreži. Samo tri minuta kasnije, Modrić je proigrao Gonzala Iguaina u kaznenom prostoru, a ovaj na drugoj stativi potražio Ronalda. Portugalac je klizećim startom ubacio loptu u mrežu, ali se nije mnogo radovao. Ipak je u Mančester junajtedu proveo nekoliko lepih sezona.

U 84. minutu, Lopez je odbranio udarac glavom Kerika, a zatim i šut Van Persija. Pokušao je i Vejn Runi koji je u međuvremenu ušao, ali je prebacio loptu preko gola.

Žreb za četvrtfinale je 15. marta, a utakmice su zakazane za 2. i 3. april, dok su revanši planirani sedam dana kasnije. Finale će biti odigrano na "Vembliju" u Londonu 25. maja.

Plasman u četvrtfinale je obezbedila i Borusija Dortmund.

MANČESTER JUNAJTED - REAL MADRID 1:2

Stadion: "Old Traford"
Gledalaca:
Sudija: Kunejt Čakır (Turska)
Strelci: Ramos 48.ag - Modrić 66, Ronaldo 69.
Žuti kartoni: Evra, Kerik - Arbeloa, Kaka, Pepe
Crveni kartoni: Nani

MANČESTER JUNAJTED: De Hea, Rafael (od 87. Valensija), Ferdinand, Vidić, Evra, Kerik, Kleverli (od 73. Runi), Nani, Velbek (od 81. Jang), Gigs, Van Persi. Trener: Aleks Ferguson.

REAL MADRID: Lopez, Arbeloa (od 59. Modrić), Varan, Ramos, Koentrao, Alonso, Kedira, Di Marija (od 45. Kaka), Ezil (od 71. Pepe), Ronaldo, Iguain. Trener: Žoze Murinjo.

 

sportal.rs

Vrati se na kategoriju Svetski sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: