LE: Bejl demonstrirao silu, Bazel jači od ruskih miliona

Svetski sport - Petak 08.03.2013 - 10:03

Provukao se Inter. "Neroazuri" su u Londonu poraženi sa 3:0 (2:0) od Totenhema u prvom meču osmine finala Lige Evrope, ali je bez problema moglo biti i 6:0 da na golu italijanskog kluba nije stajao odlični Slovenac Samir Handanović. Ponovo je u dresu Sparsa blistao Geret Bejl koji je potvrdio da se nalazi u životnoj formi.

Upravo je Velšanin već u 6. minutu načeo mrežu Intera. Sigurdson je odlično centrirao, a Bejlu nije bilo teško da sa pet metara loptu pošalje glavom u gol. Već u 18. minutu bilo je 2:0, a ovoga puta asistent kod prvog gola Sigurdson se "upisao" u listu strelaca. Do kraja poluvremena Bejl i drugari propustili su sijaset prilika, a na golu tima iz Milana briljirao je Samir Handanović. Konačnih 3:0 u 53. minutu postavio je Vertongen na asistenciju fenomenalnog Bejla.

Veliki šok, za ruske milionere, dogodio se u Švajcarskoj. Bazel je van svih očekivanja sa 2:0 (0:0) savladao Zenit. Odluka o pobedniku pala je u poslednjih 10 minuta. Plavo - crveni su poveli u 83. minutu golom Diaza, da bi u 93. minutu iz penala Fraj postvio konačnih 2:0. Svih 90 minuta na terenu u dresu Zenita proveo je Milan Rodić.

Benfika je na svom terenu stigla do minimalne prednosti u prvom meču protiv Bordoa. "Orlovi" su slavili sa 1:0. Očekivalo se da Benfika slavi sa ubedljivom razlikom, ali su se Francuzi dobro branili. Gol odluke za lisabonske "orlove" postigao je Moreno sjajnim šutem sa 16 metara. U duelu Levantea i Rubina nije bilo pogodaka, ali je publika mogla da vidi dva crvena kartona. U španskom timu je isključen Mičel, dok je kod gostiju igru mnogo ranije napustio Ansaldi.

Liga Evrope, osmina finala (prvi mečevi):

Anži - Njukasl 0:0

Plzen - Fenerbahče 0:1
(Vebo 81.)

Steaua - Čelsi 1:0
(Rusesku 34.)

Štutgart - Lacio 0:2
(Ederson 21, Onazi 56.)

Bazel - Zenit 2:0
(Diaz 83, Fraj 90+3)

Benfika - Bordo 1:0
(Moreno 21.)

Levante - Rubin 0:0
Totenhem - Inter 3:0
(Bejl 6, Sigurdson 16, Vertongen 53.)




 

sportal.rs

Vrati se na kategoriju Svetski sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: