LE: Četvrtak rezervisan za Ligu Evrope

Svetski sport - Četvrtak 07.03.2013 - 18:16

Uskoro počinju prvi mečevi osmine finala Lige Evrope, a program od 18 časova otvaraju Anži iz Mahačkale i Njukasl.

Derbi večeri igra se u Londonu, gde Totenhem dočekuje Inter, a zanimljivo bi moglo da bude i u Bukureštu na meču između Steaue i, i dalje zvaničnog šampiona Evrope, Čelsija.

U ostalim mečevima, Štutgart na svom terenu igra protiv Lacija, Bazel dočekuje Zenit iz Sankt Peterburga, dok se u Lisabonu sastaju Benfika i Bordo. Plzenj čeka Fenerbahče, a Levante Rubin.

 


Liga Evrope, osmina finala
Anži – Njukasl 18.00
Viktorija Plzenj – Fenerbahče 19.00
Štutgart – Lacio 19.00
Steaua – Čelsi 19.00
Benfika – Bordo 21.05
Totenhem – Inter 21.05
Levante – Rubin 21.05
Bazel – Zenit 21.05


Trivija - U timu 'Svraka' naćiće se čak sedam Francuza, svi ostali timovi koji su imali preko pet igrača iz Francuske u startnoj postavi bili su iz te zemlje.

Trivija - Hatem Ben Arfa na meču protiv Anžija slavi 26. rođendan, a ako postigne pogodak biće četvrti igrač kome je to pošlo za nogom na 'divan dan'.

Trivija - Anži nije doživeo niti jedan poraz na 'domaćem' terenu u Ligi Evrope. Na tih sedam mečeva odbrana Rusa je kapitulirala samo jednom, i to protiv Hanovera prošle godine u šesnestini finala.

Trivija - Za one koje ne znaju, Anži svoje mečeve kao domaćin igra na stadionu 'Lužnjiki' u Moskvi, jer njihov stadion u Mahačkali ne ispunjava sve potrebne uslove UEFA.

B92

Vrati se na kategoriju Svetski sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: