Lokomotivi Evrokup i mesto u EL

Svetski sport - Nedelja 14.04.2013 - 09:57

Košarkaši Lokomotive iz Kubanja osvajači su ovogodišnjeg izdanja Evrokupa, pošto su u finalu odigranom u belgijskom gradu Šarloa pobedili Bilbao Basket 75:64.

eurocup eurocup

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Ričard Hendriks sa 14 poena i devet skokova, Aleks Marić je dodao 12 uz 10 skokova, dok je Nik Kalates ubacio deset poena.

Sa druge strane Vasilijadis je ubacio 16, Milovan Raković 11, a Aleks Mumbru osam poena. Lokomotiva je titulom u Evrokupu izborila mesto u Evroligi sledeće sezone.

Ruski tim je od početka utakmice nametnuo svoj stil igre, imali su sedam poena prednosti već u četvrtom minutu prve četvrtine, ali su se Španci vratili i trojkom Raula Lopesa na devet sekundi pre kraja stigli su do minimalnih 17:16.

Bilbao je nastavio sa dobrom igrom i na startu drugog perioda, ali je ponovo došlo do promene u vođstvu, tako da se na poluvreme otišlo sa solidnih osam poena viška u korist Lokomotive.

Nastavak je doneo prevagu na stranu ruskog tima, Braun, Kalates, Hendriks i Marić su dominirali terenom, dok je u timu iz Bilbaa jedini raspoložen bio Vasilijadis.

Prednost od 14 poena u 32. minutu izgledala kao preveliki zalogaj za Špance, koji su ipak smogli snage da priprete u završnici, stignu do jednocifrenog zaostatka, ali je to bilo sve od tima u kojem su potpuno podbacili iskusni Ervel, Hamilton i Lopes.

B92

Vrati se na kategoriju Svetski sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: