LŠ: Barsa ili PSŽ, Mesi ako baš zatreba

Svetski sport - Sreda 10.04.2013 - 08:56

As Barselone nije fit da večeras počne meč protiv Parižana u polufinalu Lige šampiona. Juventus u Torinu juri dva gola minusa protiv Bajerna.

Vreme ne radi za Lionela Mesija, tako da je i dan pre meča bilo apsolutno nepoznato da li će najbolji igrač sveta biti u startnoj postavi Barselone za večerašnji revanš četvrtfinala Lige šampiona protiv PSŽ ili će ostati na klupi za rezerve. Šanse su “50-50”, jer je povreda ligamenta kolena desne noge veoma delikatna i očas posla bi mogla da se pogorša u slučaju udarca na to mesto.

Ako je verovati procenama španskih novinara koji prate Barselonu, Mesi će ostati na klupi i ući na teren samo u slučaju da “kola krenu nizbrdo”. Njegovo igranje bilo bi jako rizično i moglo bi prouzrokovati težu povredu i kraj sezone.

- Sa Mesijem ili bez njega, mi moramo da pobedimo ili da damo tri gola kako bismo prošli dalje - rekao je suštinu trener Pari Sen Žermena Karlo Anćeloti, što u nešto drugačijoj formi važi i za Katalonce.

Povrede Pujola i Maskerana dodatno su uvećale problem trenera Barselone Tita Vilanove u izboru drugog štopera. Bartra je mlad, pa je izbor pao na vezistu Aleksa Songa, koji je dovoljno dobar defanzivac da bi mogao sa Pikeom da odradi posao za 90 minuta. Pedro se vraća u tim, a Sesk Fabregas će “glumiti” Mesija.

- Imamo dobar rezultat 2:2 i dobar izbor igrača koji mogu večeras da donesu plasman u polufinale, što je i jedini cilj - iskren je bek Dani Alveš. - Iako je PSŽ dobar tim, igramo na “Kamp Nou”, a tu smo nepobedivi...

Parižani hitaju ka tituli prvaka Francuske, uspeli su da oporave štopera Tijaga Silvu, ali i da se naoružaju optimizmom.

- Biće teško, ako iko zna kako je pakleno igrati na “Kamp Nou”, to sam ja. Međutim, mi smo spremni da priredimo novo iznenađenje i promenimo istoriju - istakao je Zlatan Ibrahimović, a u nešto blažem tonu optimist je i Dejvid Bekam.

Bajern je u Torino doputovao bez Tonija Krosa, ali sa Havijem Martinezom i kapitalom od 2:0. Juventus je bez Lihtštajnera i Vidala, ali rešen da odigra fajterski meč pa šta bude.

- Moramo da verujemo u sebe i ubedimo da je preokret moguć. U karijeri sam odigrao dva meča sa velikim preokretima. Liverpul je u Istanbulu uspeo da za 45 minuta nadoknadi 3:0 u finalu Lige šampiona, a La Korunja nas je eliminisala uprkos prednosti iz prvog meča 4:1. Znači, sve je moguće, pa i da mi eliminišemo Bajern - tvrdi uvek optimistički nastrojeni as Juventusa Andrea Pirlo.

Napad je najbolja odbrana, uvereni su Bavarci. Trener Jup Hejnkes zna da jedan gol u mreži Đanluiđi Bufona donosi i prolazak u polufinale, pa će na teren poslati ubitačnu napadačku četvorku.

- Nismo došli da branimo 2:0 jer znamo da nas jedan gol u gostima vodi dalje - tvrdi Arjen Roben, koji je profitirao povredom Krosa.

- Juventus ima pravo na nadu, u fudbalu je sve moguće, a naša prednost nije toliko velika da možemo komotno da uđemo u meč. Na talonu je polufinale Lige šampiona i mi znamo šta nam je činiti.

Zaustavljanje Andree Pirla bio je ključni detalj za uspeh Bavaraca.

- Nećemo menjati dobar recept. Pirlo je svetska klasa, jedan od najboljih organizatora igre u svetu i normalno je da ćemo i u Torinu pokušati da ga zaustavimo i olakšamo sebi posao - iskren je bio Arjen Roben.

BARSELONA – PSŽ
STADION: “Kamp Nou”. Sudija: Bjorn Kujpers (Holandija).
BARSELONA: Valdes - Alveš, Pike, Song, Alba - Ćavi, Buskets, Inijesta - Pedro, Vilja, Fabregas.
PSŽ: Sirigu - Žale, Aleks, T. Silva, Maksvel - Bekam, Moura, Šantom, Pastore - Laveci, Ibrahimović.

JUVENTUS – BAJERN
STADION: “Juventus arena”. Sudija: Karlos Velasko (Španija).
JUVENTUS: Bufon - Bonući, Barzalji, Kjelini - Padoin, Pogba, Pirlo, Markizio, Peluso - Vučinić, Kvaljarela.
BAJERN: Nojer - Lam, Van Bujten, Dante, Alaba - Havi Martinez, Švajnštajger - Roben, Miler, Riberi – Mandžukić.

Večernje novosti

Vrati se na kategoriju Svetski sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: