LŠ: Dortmund u šokantnoj završnici prošao u polufinale, Galati malo i 3:2 protiv Reala

Svetski sport - Sreda 10.04.2013 - 08:43

Nemački šampion je preokrenuo rezultat protiv Malage golovima u 91. i 93. minutu za konačnih 3:2. Galatasaraj nije uspeo da nadoknadi 0:3 iz Madrida.

Fudbaleri Borusije plasirali su se večeras u polufinale Lige šampiona, pošto su u revanšu četvrtfinala u Dortmundu savladali Malagu sa 3:2, dok je Real uprkos porazu od 3:2 protiv turskog Galatasaraja otišao među četiri najbolje ekipe.

U prvom duelu Malage i Borusije prošle nedelje nije bilo golova, a debitant u LŠ je odlično počeo revanš i poveo u 25. minutu preko Hoakina.

Izjednačio je Robert Levandovski u 40. minutu, a zatim je istorijski Španaca najavio Eliseu u 82. minutu.

Marko Rojs je u prvom minutu sudijske nadoknade izjednačio, a kada su svi mislili da je gotovo, defanzivac Santana je u poslednjim trenucima postigao treći gol i doneo pobedu i veliki preokret "milionerima".

Real je u Istanbulu, uprkos odličnom početku i vodećem golu Kristijana Ronalda u osmom minutu, potpuno razočarao u nastavku.

Prvo je Emanuel Ebue izjednačio u 57. minutu, zatim su Vesli Snajder u 71. i Didije Drogba u 72. minutu zatresli mrežu Dijega Lopeza za ubedljivo vođstvo. Konačan rezultat postavio je Ronaldo u 92. minutu.

Real je u poslednjih nekoliko minuta igrao bez isključenog Alvara Arbeloe.

Ipak, kraljevski klub prošao je dalje zahvaljujući trijumfu od 3:0 u prvoj utakmici u Madridu.
 

Večernje novosti

Vrati se na kategoriju Svetski sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: