LŠ: PSŽ 4:0, Barsa 2:0!

Svetski sport - Sreda 19.02.2014 - 08:14

Pari Sen Žermen i Barselona nalaze se na korak od četvrtfinala Lige šampiona, nakon velikih pobeda na gostovanjima u utorak.

BETA/AP BETA/AP

Barselona je u derbiju runde slavila sa 2:0 u Mančesteru protiv Sitija, golovima Lionela Mesija iz penala i Danija Alvesa, a nakon isključenja Martina Demićelisa koji je skrivio najstrožu kaznu.

PSŽ je razbio Bajer u Leverkuzenu, dvostruki strelac bio je Zlatan Ibrahimović koji je postigao još jedan evrogol, seriju pogodaka je u trećem minutu otvorio Blez Matuidi, a u 89. zatvorio Joan Kabaj.

Barselona je strpljivo čekala i dočekala šansu na Etihadu kontrolišući igru kratkim pasovima. Siti je uz pomoć Jaje Turea dobro parirao Inijesti i Šaviju, imao više šuteva u prvih 50 minuta igre, ali nije na pravi način ugrozio Valdesa.

Meč je prelomio Martin Demićelis koji je u 53. minutu oborio rivala na ivici kaznenog prostora, dobio crveni karton, a Barselona penal. Lionel Mesi ga je rutinski realizovao.

Iako sa igračem više Barsa nije ništa rizikovala u nastavku, nastavila je sa kratkim pasovima do iznemoglosti čekajući novu šansu.

Dočekala je u poslednjem minutu, preko brazilske veze, Nejmar je pronašao Alvesa koji donosi Kataloncima velikih 2:0.

Mnogo aktivniji meč odigran je u Leverkuzenu gde je PSŽ pokazao svu svoju moć. Poveo je već u trećem minutu nakon akcije Mure i Maruidija, da bi finiš poluvremena obeležio fantastični Ibrahimović.

Prvo je realizovao penal za 2:0, a onda poslao bombu sa 18 metara za 3:0. Sve je uradio za 120 sekundi.

Kada je pola sata pre kraja isključen Emir Spahić postalo je jasno da će PSŽ proći dalje već posle 90 minuta. Da se to zaista i dogodi potrudio se Joan Kabaj u nadoknadi vremena koji je postigao prvi gol od dolaska među Parižane proteklog januara.

Revanš mečevi igraju se 12. marta u Barseloni i Parizu.

B92, OK RADIO

Vrati se na kategoriju Svetski sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: